Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Dünya Çevre ve Koruma Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada parti olarak, doğal dokuyu koruyarak, çevreyle dost olan estetik ve modern bir ortamda kent hayatını gerçekleştirmeyi daima öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

         5-10 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre ve Koruma Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımlayan Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz; “Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortam ve içinde yaşadığımız doğal ortamdır. Yani kısaca canlı varlıkları etkileyen dış tesirlerin tümüne çevre denir. Çevre geleceğimiz için çok önemli katkılarda bulunur. Yaşam ve çevre birbirlerine bağlı iki önemli unsurdur” dedi.

         Açıkgöz; “Sağlıklı bir çevre, güçlü ve zinde bir toplum oluşturmanın önceliklerinden ve en önemli insan haklarından biridir. Bizlere bütün imkanlarını sunan doğayla ahenk içinde yaşamak zorundayız. Yerküremizin dışında yaşayacağımız başka bir alan olmadığını unutmamalıyız.

         İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda Dünyamız, küresel ısınma, çölleşme, kuraklık gibi ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıyadır. Yaşadığımız gezegene sahip çıkmak, korumak ve doğal dengeyi bozmadan yeni nesillere güzel bir dünya bırakmak, insanlığın ortak gayesi olması gerekir” dedi.

         “Çevre sorunlarını, eğitim, sağlık gibi ülkemizin en öncelikli konularından biridir. Günümüzde çevre kirliliği, telafisi neredeyse imkansız tahribatlarla doğal dengeyi bozan ve insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaştı.

         Son yüzyılda yaşanan teknolojik gelişme, hızlı sanayileşme ve çarpık yapılaşma, bunun başlıca nedenidir. Unutmamalıyız ki sağlıklı bir çevre ve yeryüzündeki doğal dengenin sürdürülebilirliği, dünyanın ve insanlığın gelecekte de var olabilmesinin en önemli şartlarındandır” diyen Açıkgöz şunları kaydetti: “Ak Parti olarak, doğal dokuyu korumak, çevreyle dost olan estetik ve modern bir ortamda kent hayatını gerçekleştirmek daima önceliklerimiz arasında yer almıştır.

         Doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetildiği, biyolojik çeşitliliğin korunduğu, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını gözeten bir Türkiye hedefliyoruz. Tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız.

         İnsanlığın bu ortak meselesi için eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yazılı ve görsel basınımız ve tüm bireyler hep birlikte çaba sarf etmeli ve uluslar arası işbirliğini güçlendirmeliyiz. Gönüllü kuruluşlarımızın da katkılarıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda halkımızın, özellikle de gençlerimizin çevre konusundaki bilinç ve hassasiyetlerinin arttığını görmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim