Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nün etkili birimi olan Toplu Destekli Polislik Büro Amirliği kısa sürede önemli faaliyetlere imza attı. Güvenlik hizmetlerinde toplumun katılımını en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen birim, 1 Nisan 2009 yılında kuruldu.
    İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Erdal Özbek’in amirliğinde hizmet veren Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, faaliyetleri ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nden yapılan yazılı açıklama ile faaliyetler değerlendirildi.
    Toplumsal katılımı sağlayan, çevrenin sosyal yapısıyla bütünleşmiş, topluma olabildiğince yakın, kaliteli güvenlik hizmeti sunan ve toplumun güvenlik taleplerine her durumda cevap veren, güvenlik olgusuna bütüncül yaklaşan örnek bir polis modeli oluşturmak amacıyla kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin, polislik hizmetlerinin yürütülmesi ile güvenlik hizmetlerinin etkin ve toplum odaklı yerine getirilmesinin önemine vurgu yapıldı.
    Polislik hizmetlerinin toplumsal yapıyla doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekilen açıklamada, faaliyetler hakkında özetle şu bilgiler verildi: “Toplum Destekli Polis Büro Amirliği kurulduğu andan itibaren amaçlarını gerçekleştirmek ve toplumsal birlikteliği sağlamak için birçok proje üzerinden çalışmaya başlandı. Mevzuat doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetler arasında 15 mağdur ziyareti, 171 esnaf ziyareti, 457 vatandaş bilgilendirmesi, 101 kurum-kuruluş ziyareti , 67 mahalle muhtarları ile görüşmeler ve ziyaretler, 32 eğitim kurumları ve öğrenci pansiyonları ziyareti. Bunun yanı sıra bir ve ikinci kent güvenliği danışma kurulu toplantısı, meslekler tanıtım semineri ve insan hakları konferansı yapıldı.
    Uygulamada olan faaliyet ve projelerin de anlatıldığı açıklamada Çocuk Trafik Eğitim Parkı İnşası Projesi ve Çocuk Trafik Eğitim Parklarında Etkin Eğitim Projeleri dikkat çekenler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim