Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği tarafından geçtiğimiz hafta sonu Polis Evi’nde yardım yemeği düzenledi.

            Katılımın üst düzeyde olduğu organizasyona Yozgat Valisi’nin eşi, Emniyet Müdürü Bekir Akarsu’nun eşi Züleyha Akarsu ve Yozgat halkının da ilgisi yoğun oldu. Yemekte aynı zamanda Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Züleyha Akarsu konuşma yaptı.

            Akarsu konuşmasında; “Polis eşi olmanın hem güzel, hem de zor yönleri vardır. Bizler vatan ve görev aşkı ile yanan polislerin eşleriyiz. Bizler birer Türk kadınıyız. Anayız... Geçmişten günümüze kadar gelen nene hatunların cepheye sırtlarında bebekleri ile kar kış demeden silah ve mermi taşıyan Elif'lerin torunlarıyız. Gururlu, onurlu, her biri birbirinden değerli polis eşleriyiz” dedi.

            Derneklerinin 1987’ den bu tarafa yardım faaliyetleri düzenlediğini belirten Akarsu, şunları söyledi: “Emniyet mensupları eşleri olarak, kendi ailelerimiz içindeki sorumluluklarımız yanında cefakâr eşlerimizin görevlerini daha başarılı ve huzurlu yapmalarını sağlamak; daha büyük bir aile havası içerisinde, birlik ve bütünlüğümüzü korumak, tüm emniyet teşkilatı ailesinin dertleriyle en samimi şekilde hep beraber ilgilenerek sorunlarımıza birlikte çözüm bulmayı sağlamaya çalışmak amacıyla 1987'de kurulmuş olan emniyet teşkilatı mensupları hanımları yardımlaşma derneği olarak amacımız; emniyet teşkilatı mensuplarının hanımları arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, şehit, malul, gazi, emekli ve çalışan teşkilat mensuplarımızın üniversitelerde yüksek öğrenim gören çocuklarına öğrenim bursu verebilmektir. Amacımız ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasındaki köprüyü oluşturmaktır”

            Yozgat şubesi olarak etkinliklerimiz çerçevesinde bu gün burada yapmış olduğumuz faaliyetin amacı, bu çalışmalardan elde edilen gelirlin tamamıyla, ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere her yıl 10 ay süreyle öğrenim bursu vermek bununla beraber doğrudan öğrenim bursu vermek isteyen gönüllüler ile öğrenciler arasında koordinasyonların da sağlanarak derneğimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamaktır” dedi.

            Açılış konuşmasının ardından Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri konser verdi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası Folklor grubunun gösterileriyle güzel anlar yaşanan yemek Türk Halk Müziği Yozgat Sanatçısı olan Erhan Özel’in türküleri ile gece sona erdi.

Editör: TE Bilişim