Yozgat’ın yetiştirdiği, Türk siyasetinin önemli isimlerinden Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Kıyasi Başgül, yıllardır kütüphanesinde bulunan 5 bin kitabı Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ne bağışladı.

            Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ne kütüphane oluşturmak için başlatılan ‘Kitap bağışı kampanyasına’ DP İl Başkanı Kıyasi Başgül 5 bin kitapla destek verdi. Bu davranışı ile örnek olan Başgül’ün kitapları lisede eğitim gören öğrencilere ilim ışığı saçacak. Başgül, 1968 yılında ilk memuriyete başladığından bu güne kadar evinde kendisi ve çocuklarının istifade etmesi oluşturduğu 5 bin kitaplık bir kütüphanesinin olduğunu söyledi.

            “Çağ değişti, biz yaşımıza erdik, çocuklarımız ekmek sahibi oldu. Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin kitap kampanyası olduğunu duydum. Ben  de bu işe destek olmak adına ön ayak oldum” diyen Başgül; “Sadakayı cariye öldükten sonra ismimizin anılması, Türk gençliğine faydalı olmak adına böylesine bir teşebbüste bulundum. Okulumuza ve Yozgat’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Açıklamasının sonunda bir de mesaj veren Başgül şunları söyledi: “Bunda başkaca bir niyet yoktur, Amentü’ye inanıyoruz, sadece ahretimiz için yapıyoruz. Diğer insanlar da bu kampanya çerçevesinde kitaplarını Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ne yaparlarsa iyi olur. Geçen gün bir bayan hocamız gördü bir poşet kitap getirdi. Gerekirse kitapları evlerine gidip alınır.”

Editör: TE Bilişim