Aslen Yozgatlı olan Balıkesir Üniversitesi eski Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan ve emekli eğitimci eşi, iki ev ve bir yazlıklarını satıp, üzerine emekli ikramiyelerini de ilave ederek, Mersin'in Silifke ilçesinde ilköğretim okulu yaptırıyor.

Hayırsever eğitimci Prof. Dr. Özcan, Silifke'de 2 Temmuz 2011'de temeli atılan okul inşaatını inceledikten sonra Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ı makamında ziyaret etti.

            Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığından emekli olduktan sonra yaz aylarını eşiyle birlikte Taşucu beldesindeki yazlığında geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:

            "43'ü devlet, 5'i vakıf üniversitelerinde olmak üzere 48 yıl eğitim hayatının içinde yer aldım. 12 yıl da Amerika'da görev yaptım. Taşucu'na ilköğretim okulunu yaptırabilmek için geçen yıl iki evimi satarak İl Özel İdaresi ile okulun protokolünü imzaladım. Yine geçtiğimiz günlerde yazlığımı da satarak aynı hesaba aktardım. Okul için toplam 278 bin TL para temin ettim. Okulun inşaatının tamamlanmasıyla tüm sınıflara akıllı tahta taktıracağım. Tek arzum, çocukların burada eğitildiğini görmek. "

            Eşinin de emekli eğitimci olduğunu belirten Prof. Dr. Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

            "Emekli aylığımızdan başka bir gelirimiz yok. İki kızım var, ikisi de bilgisayar mühendisi. Onların kazandıkları para da kendilerine yetiyor. Yıllarca eğitime hizmet verdiğim eşimle bir okul yaptırmaya karar verdikten sonra bunun için en iyi yerin, yılın belirli bir bölümünde yaşadığımız Taşucu'nda olduğuna karar verdik. Şu an inşaatını görmek bile beni çok mutlu etti. Benim gibi aslen Yozgatlı olan Kaymakam Ferit Damatlar'a, bu konuda öncülük yaptığı için teşekkür ediyorum. "

            Kaymakam Damatlar da eğitime yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna işaret ederek, "Yıllarca eğitime hizmet verdikten sonra Silifke'ye bir okul yaptıran hemşehrimle gurur duyuyorum. Yapılan bu yardımın anlamı çok büyük. Bu, tüm hayırseverlere örnek olacaktır" diye konuştu.

            Damatlar, 2 katlı ve 12 derslikli ilköğretim okulunun yapımının 1 Ocak 2012'de tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekledi.



İstanbul papim net adresinde ortam cıvıl cıvıl sen daha gelmedin mi | | ajans alman arap amatör asyalı videoları izlemek için tam zamanı | | Bedava olgun redtube sesli kürt çok yetişkin film izlemek isteyenler | |
Editör: TE Bilişim