Yozgat Eğitimciler Derneği üyeleri düzenlediği 'Öğretmenler Günü' organizasyonuyla eğitimcileri bir araya getirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki törende eğitimcilerin sorunları da masaya yatırıldı.
    Programa Vali Vekili Nurullah Aktaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu, Yozgat Eğitimciler Dernek Başkanı Ekrem Kayaaslan, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan, Dr.Ali Şakir Ergin, çok sayıda eğitimci ve aileleri katıldı.
    Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yozgat Eğitimciler Derneğini Başkanı Ekrem Kayaaslan konuşmasında Türkiye'de öğretmenler çalışıyor mu sorusuna; “Evet hem de çok çalışıyor, çünkü medeniyetleri öğretmenler inşa eder. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü bir elim kaza sonucu kaybettiğimiz öğretmen arkadaşımız Cemil Eker de çalışan öğretmenlerimizden birisiydi. Öğretmen arkadaşımız oraya bir açılış için gitmişti hem de görevli değildi. Cemil Hoca birçok kez bizi arayıp birçok öğrenciye yardımcı olmamızı istedi. Çok mütevazi bir insandı öğrencilerine sürekli yardım ederdi. Cemil Hocamızı rahmetle anıyor Ailesine ve arkadaşlarına  baş sağlığı diliyorum ve bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.
    Vali vekili Nurullah Aktaş da konuşmasında; “Vefat eden öğretmen Cemil Eker Hocamıza Allah'tan Rahmet ailesine ve Öğretmen arkadaşlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu
ÖDÜLLER VERİLDİ
    Yılın Eğitim Gönüllüsü Ödülünü Ali Şakir Ergin'e Vali Vekili Nurullah Aktaş, Yılın Öğretmeni Ödülünü Ahmet Yanalak'a Ekrem Kayaaslan ve Yılın Unutulmayanları Ödülünü alan Zahire Bal, Perihan Sungur, Mustafa Baştürk ve Celal Doğru'ya ödüllerini Danyal Kocabeyoğlu takdim ettiler.
    Ödüllerden sonra Anadolu Lisesi öğrencileri oratoryosu, Ahmet Yanalak hocanın ney dinletisi, Cemil Eker hocanın fotoğrafları eşliğinde hayat hikayesi, şiirler ve köşe yazarımız Ahmet Sargın'ın Cemil Eker'e yazmış olduğu şiir'in sonunda program sona erdi.

Editör: TE Bilişim