Et ve Balık Kurumu’na (EBK) alınacak 70 işçi için üç gün sürecek mülakat dün başladı. İlk gün 20 Kasap ve 17 soğuk depo ve et parçalayıcısının alımı için iki aşamalı mülakat yapıldı.

            Yozgat Belediyesi’ne ait Et Entegre Tesisleri’nin yeni işletmecisi olan EBK’ya alımı planlanan 70 işçi için müracaat eden 1050 kişi arasından noter huzurunda yapılan kurayla belirlenen 210 asil 210 yedek 420 kişiyi yakından ilgilendiren mülakat süreci başladı.

            6-7 ve 8 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılacak mülakatlar iki aşamalı olarak yapılıyor. Daire Başkanı gözetiminde, EBK Şube Müdürü, uzman veteriner hekimler ve teknik elamandan oluşan komisyon üyelerinin huzuruna çıkan işçi adaylarından kasap olacaklar daha sonra kesimhanede uygulamalı mülakata tabi tutuldular. Burada kasap adaylarına kesimhanede kullanılan araçlar ve kesim kuralları hakkında sorular soruldu.

            Hiçbir tereddüde yer verilmeyecek şekilde yapılan mülakatların ikinci gününde 4 ambarcı, 12 ısıtma ve havalandırma görevlisi, 4 de soğutma ve havalandırma görevlisi mülakata katılacak. Mülakatın son gününde şoför adayları mülakata katılacak. 5 ağır vasıta, 5 tır, 3 de elektrik teknisyeni için mülakata katılacaklar.

            Adayların sabah saat 09:00’da EBK tesislerinde bulunmaları istendi.

Editör: TE Bilişim