Çekerek İlçesi’ne bağlı Karahacılı Köylülerinin “Sofradayız” yarışmasının ardından hayata geçirdikleri “Durvavır” yarışması ses getirdi. Köylülerin büyük bir ciddiyetle yarıştıkları Durvavır’da doğada yaşayan, yemek yiyen, uyuyan köylüler televizyon yarışmalarını köylerinde birebir uygulamaya devam edeceklerini söylediler.

Sofradayız Karahacılı programının yapımcısı Karahacılı köyünden Bilal Aktaş’tan Durvavır Karahacılı programının yankıları devam ediyor. Köylülerin yaz eğlencesi hamline gelen televizyon yarışmalarının köy versiyonu Durvavır’da neşeli anlar yaşandı.

            Survivor programından esinlenerek düzenlediği Durvavır Karahacılı programını anlatan Bilal Aktaş; “Daha öncede Sofradayız programını Karahacılı köyümüzde uygulayarak Sofradayız Karahacılı ortaya çıktı. Aşırı beğeni alması ve destek görmesi bizleri yeni ve değişik programlar yapmaya sevk etti. Bunun sonrasında tam anlamı ile Durvavır Karahacılı programı ortaya çıktı. Dayanıklılık azim ve kararlılığın ön plana çıktığı Durvavıra diğer yarışmada olduğu gibi köyümüzden yarışmacılar katıldı.

            12 kişinin katıldığı Durvavır Karahacılı yarışmasına zor doğa koşulları ekmek, yemek olmadan sadece doğadan yararlanarak, açlığın giderilmesi ve güce dayanan yarışmalarla bir hafta köyümüz Çam mevkiğin de yarışma yaptık. Yarışmacı olarak Muttalip Aktaş, Üzeyir İnce, İbrahim Aktaş,Necmettin İnce,Yusuf Taze,Aytekin Canlı,Dursun Alan,Ali Çetin, Abdullah Canlı, İbrahim Kılınçer, İrfan Canlı ve Hasan Alan olmak üzere toplam 12 yarışmacı katıldı yarışma etaplarında her gün bir gurup birinci olurken günlük birinciler ekstra yemek ,ateş battaniye ödülü kazandılar. Yarışmamız Hasan Alan’ın Birinciliği ile sona ererken kazandığı ödüller. Kendisine en kısa zamanda verilecek” dedi.

Editör: TE Bilişim