Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olarak nitelendirdiği ‘Miraç Kandili’nin Yozgat ve Türkiye için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

            Peygamber Efendimizin bir gece önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuğu ifade eden Miraç Kandili’nin, Allah’ın sevgili Rasûlü’nden başka hiç kimseye sunmadığı ilahî bir ihsan olduğunu belirten Açıkgöz; “Gönüllerimize feyiz ve bereket bahşeden Miraç kandilini tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.  Miraç Kandilini sevinçle karşılarken, Ak Parti Yozgat il teşkilatı olarak tüm Yozgatlılara saygılarımızı ve en iyi dileklerimizi sunuyor, kandilin ülkemize, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz” dedi.

            “Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler, bizlere, bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar” diye devam eden açıklamasında Açıkgöz, önemli mesajlar verdi.

            Açıkgöz şunları söyledi: “Kandiller, kardeşlik ikliminin, dayanışma ruhunun, milletçe yaşama, duygu birliğini en üst düzeyde tazeleme günleridir.  Bu birlik, beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini güçlendirerek geleceğe taşıdığımız takdirde, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağımızdan hiç kuşku duymuyoruz.

            Kandiller, dini ve milli inançlarımızı örf ve âdetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir.

            Böylesine kutlu ve mübarek gecelerde ellerimizi açarak bir sevgi yoğunluğu ile güzel ülkemizin, milletimizin ve tüm İslâm aleminin aydınlığa ve refaha kavuşması için bolca dua edelim. Böylesine güzel geceleri, ülke ve millet olarak kucaklaşıp kenetlenmenin, manevi anlamda arınmanın, aydınlık yarınlara el ele birlikte yürümenin güzel ve kaçırılmaz fırsat vesilesi olarak algılayalım. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Bu vesileyle hikmet gözüyle iç dünyamıza bir yolculuk yapıp, kendimizi sorgulayıp özeleştiri yaparak günah, çirkin ve kötü olan her şeyi geride bırakma kararı alalım.

            Büyük bir bütünün anlamlı bir parçası olduğumuzu anlayarak elimizdeki maddi zenginliği, dilimizdeki güzel söz ve dileği, gönlümüzdeki sevgiyi herkesle paylaşalım. Böylece Allah'a karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmenin manevi huzuru ve mutluluğu içinde birlik ve beraberlik içerisinde Miraç Kandilini idrak edelim.

            Bu duygularla,  Ak Parti Yozgat İl Yönetimi olarak, ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine vesile olmasını, başta yakın çevremiz ile İsra ve Miraç mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve gözyaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Miraç Kandili, dostlukların pekişmesine vesile olsun. İnsanlık âlemine huzur ve barış getirsin.”

Editör: TE Bilişim