Özel Ergin Koleji 30 kişiden oluşan öğretmen grubuna yönelik 4 günlük Güneydoğu illerini kapsayan gezi düzenledi.

            Gezi kapsamında Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin illerinin tarihi ve kültürel yerleri gezildi. İlk olarak Gaziantep'i ziyaret eden öğretmenler, burada Botanik parkı, Antep çarşılarını ve Antep Kalesi'ni gezdi. Daha sonra Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Antep Hayvanat Bahçesi'ni gezerek burada yaşayan hayvanları inceledi.

            Gaziantep gezisinin ardından Şanlıurfa'ya geçen heyet burada da şehrin manevi simgelerinin bulunduğu yerleri ziyaret etti. Öğretmenler, Hz. Eyüp'ün çile çektiği mağara ile yıkanarak şifa bulduğu kuyuyu ziyaret etti. Hz. İbrahim (as) doğduğu mağara ve Üstad Beddiüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin ilk defnedildiği mekân, dört yüzyıldır devam eden zikir meclis yeri, mancınıklar, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığında düştüğü mağara ve ateşin suya, odunun balığa dönüştüğü Balıklı Göl ziyareti ve Urfa Kalesi ziyareti ile Şanlıurfa gezisi tamamlandı.

            Şanlıurfa gezisi sonrası Diyarbakır'a geçen grup, burada önce Tarihi Diyarbakır Ulu Camii ve 27 sahabenin bulunduğu Hz. Süleyman Camii'ni gezdi. Çin Seddi'nden sonra dünyanın en uzun surları sayılan Diyarbakır surlarını ziyaret eden öğretmenler daha sonra, Eğil ilçesinde bulunan Hz. Elyasa ve Hz. Zülküf peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti.

            Gezinin son gününde Mardin'i ziyaret eden öğretmenlerden oluşan 30 kişilik grup, burada da ilk olarak Şeyh Çabuk Cami ziyareti ile başladı. Ardından Süryanilerin dünyaca ünlü Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi, ünlü Mardin çarşılarını gezdi. Daha sonra tarihi Mezopotamya Ovası'nı izleyen öğretmen grubu, Kasımiye Medresesi ve buradaki canlının doğumundan ahiret hayatına kadar aşamasını ifade eden Eyvan Çeşmesi'nin görülmesiyle gezi tamamlandı.

            Öğretmenler gezinin kendileri açısından oldukça güzel geçtiğini belirterek, "Yozgat'ımızda sosyal ve kültürel değerlere çok büyük önem veren kolejimiz her yıl olduğu gibi bu yılda böyle bir gezi düzenledi. Öğrencilerimize yönelik geziler, ailelere yönelik gezilerden sonra öğretmen olarak biz eğitimcilere yönelikte geziler düzenlenmesi bizleri çok mutlu etti. " ifadelerini kullandı.

            Kolej Müdürü Ali Acar da sosyal ve kültürel etkinliklere her zaman ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Acar, "Kolejimiz kurulduğu günden itibaren sosyal ve kültürel değerlere hep önem vermiştir.

            Okulların tatil olmasıyla birlikte bizde ilimiz eğitim başarı seviyesinin yükseltilmesine önemli katkılar sağlayan kolejimizin değerli öğretmenlerine yönelik Güneydoğu Anadolu gezisi düzenledik. Öğretmenlerimiz gezinin oldukça faydalı olduğunu ifade ettiler. İnşallah bu tür etkinliklerimize önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. " dedi.

Editör: TE Bilişim