Köyden doğum yapmak için geldiği hastanede doktor tarafından darp edildiğini iddia eden genç kadın Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Doğumhanede doktorun kendisine yumruk atıp, hakaretler savurduğunu söyleyen genç anne, doğum sırasında orada bulunan görevlilerin de yardımcı olmadığını iddia etti.

Yozgat Bozok Doğum ve Çocuk Bakım Evi ile ilgili yeni bir iddia daha gündeme bomba gibi düştü. Boğazlıyan İlçesi Ömerli Köyü’nden ikinci çocuğuna hamile olarak geldiği Bozok Doğum ve Çocuk Bakım Evi’nde kabus gibi bir doğum yaşayan Selma Taş isimli genç kadın, hastaneden darp edilmiş olarak çıktı.

            07 Haziran günü sabah saat 09:00’da doğum sancısı ile girdiği hastanede gece 01:00 sıralarında doğum yaptığını belirten Selma Taş, başına gelen kabus dolu olayların şoku ile anlattı.

‘ÇEKİNİYORUM DİYE HAKARET ETTİ’

            Eşi çiftçi olduğu için doğuma gelemediğini belirten Selma Taş, kendisine doğumu yaptıran B.Y. isimli doktorun, çekindiği için kendisine hakaretler savurduğunu ileri sürdü.

            Taş; “Ben biraz doktordan çekindim, doktor sert davranıp, hakaret etmeye başlayınca korktum” dedi.

DOKTOR

DOĞUMHANEDE YUMRUK ATTI

            Doğumhaneye geçtiğinde masaya yatmak için orada bulunan sağlık görevlilerinin de kendisine yardımcı olmadığını ileri süreni talihsiz kadın, daha sonra doktorla yaşadıklarının adeta bir kabus gibi olduğunu söyledi.

            Normal doğum yaptığı halde üç kez kendisine narkoz verildiğini ve sancılardan dolayı verdiği tepkilere kızan doktorun hakaretlerle birlikte kendisine yumruk attığını iddia eden Taş; “Doğumhaneye geçtiğimizde sen rahat durmadın, çocuk nefes almadın diye geldi bana yumruk attı, bacaklarıma vurdu, çekti, hırpaladı. Sakinlikle ne yapmam gerektiğini söylemedi.

            Ben narkozlu olduğum için hiçbir şey yapamadım. Bana ikinci yumruğu da göstererek bunu da vuracağını, rahat durmamı” söyledi. n Devamı 8’de

            Taş, doktordan ve doğumhanedeki görevlilerden şikayetçi olduğunu belirterek; “Yaşadığım kabus dolu bir günü ömrümün sonuna kadar unutamayacağım. Yaşadığım psikolojik sıkıntıyı kimselere anlatamam” dedi.

HASTANIN

REZİLLİĞİNE BAK DEDİ

            Doktorun hakaret içeren sözlerine şahitlik ettiğini söyleyen Selma Taş’ın görümcesi Şekeriye Sağın, doktorun başka hastalara da sert ve hakaret içeren sözler sarf ettiğini ileri sürdü.

            Gece saat 12:00’de doğumevinden gelen telefonla hastasının yanına geldiğinde karşılaştığı B.Y. isimli doktorun kolundan tutarak sert bir şekilde kendisini Doğumhaneye hastasının yanına getirdiğini belirten Sağın, gördüğü manzarayı şu şekilde anlattı: “Doğumhaneye girdim Selma’yı masaya çıkarmışlar ama kendinden geçmiş, ben ölmüş zannettim. Normal doğum olduğu halde baygın olmasına şaşırdım. Selma orada kendinden geçmiş. 4 kişi kimi kolundan tutmuş, kimi bacaklarından tutmuş, biri alttan diri diri dikiş dikiyor, üç kez narkoz verilmiş. Bu olay gece 01:30 civarında oldu.

            Doktor kolumdan sert bir şekilde tutarak, gel hastanın haline bak, bizi rezil etti dedi. Ben hemen Selma’nın yanına gittim ayılsın diye suratına vurdum. Doktor Bey ‘Vur vur, ölsün, gebersin’ dedi.”

‘SEN ÖLÜRSÜN, ÇOCUĞUNDA ÖLÜR’ DEDİ

            Sağın, doktorun doğum için ilçeden gelen bir hastaya da sert bir şekilde bağırarak, ya annesinin, ya da çocuğunun ölebileceğini, her şeye hazırlıklı olmaları gerektiğini söylediğini belirtti.

            Hastaneden gelen hamile bir hemşireye gayet iyi davranan doktorun yanına giderek; “Biz köylüyüz diye mi bize bunları reva görüyorsun, biz de insanız” dediğini ifade eden Sağın, Hasta Hakları’na ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerekli şikayetleri yaptıklarını söyledi.

ISRARLA ŞİKAYETÇİ OLMAYIN DEDİLER

            Şekeriye Sağın, doktor ve bazı hastane yöneticilerinin kendilerine ısrarla şikayetçi olmamalarını aksi takdirde hastanenin kötüye gidebileceğini, bunun da hastanenin kapanmasına sebep olacağını söylediklerini kaydetti.

            Sağın; “Bize hastane yöneticileri yapmayın, şikayetçi olmayın, hastaneyi karalamayın dedi.

            İyi ama ben susayım, diğeri sussun bu hastaların hakları nerede. Bu gün bizeyse yarın başkasına.

            Gece saat 01:00 olduğunda hastalar neler çekiyor. O gün kaç doğum olduysa hiç biriyle ilgilenmediler, ilgilenmesi gerekenler gidip yattılar.

            Kimi aç, kimi susuz, kimi hasta, kimi inliyor. Benim hastam yemek yemeden oraya girdiydi. Yemek yemeden aldım eve getirdim” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim