Tekke Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki iş yerinde oluşturulan mağazanın açılış kurdelesini Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yimpaş Holding Yöneticisi Nurullah Nurdoğan, Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Tanıtım Halkla İlişkiler Sorumlusu Musa Balkan kesti. Mağazaya anneleri ile birlikte gelen iki çocuğun yeni ayakkabı ve elbiseler giymesine yardımcı olan Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu tür yardım faaliyetlerinin dini açıdan önemine dikkati çekerek, Deniz Feneri Derneği yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

     Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Tanıtım Halkla İlişkiler Sorumlusu Musa Balkan ise, derneklerince 7 yıl önce başlatılan gezici giyim mağazası uygulamasının devam ettiğini belirterek, bu kapsamda Yozgat'ta da mağaza açtıklarını söyledi.

     Bu mağazalarda ailelerin seçim hakkını kullandığını, giyecekleri giysilerin modelini ve rengini kendi arzularınca belirlediklerini anlatan Balkan, Deniz Feneri Derneği olarak hayırseverlerle yoksullar arasında bir iyilik köprüsü kurduklarını kaydetti. Yozgat'ta 5 bin 142 aileye yardım yaptıklarını ifade eden Balkan, giysi, gıda, eşya ve eğitim yardımı olmak üzere kentte bugüne dek durumu kötü olan binlerce kişiye yardım ulaştırdıklarını, bu yardımların yaklaşık 4 milyon lira tutarında olduğunu söyledi.

     Bu giyim mağazasının yaklaşık 10 gün boyunca açık kalacağını belirten Balkan, mağazadan bin kişiye yeni giysi dağıtılacağını kaydetti. Bütün bağışçılara teşekkür eden Balkan, giysi yardımı alan ailelerin ve çocukların, elbiselerini iyi günlerde, sağlıklı, mutlu bir şekilde giyinmelerini temenni etti.

     Deniz Feneri Derneği'nce randevu verilen aileler, gruplar halinde gelerek mağazadan yeni giysilerini temin etti. Çocuklar ve aileler, pantolondan ayakkabıya, monttan gömleğe kadar yeni kıyafetlerini mağazadan temin edebiliyor.

Editör: TE Bilişim