Yerköylü Savaş Kardeşler Un ve Bulgur Değirmeni sahibi Orhan Savaş yaptığı açıklamada, birkaç yıl öncesine kadar Yerköy'de üç tane un ve bulgur yapan değirmen varken, bugün sadece kendilerinin kaldığını, köylüye çalıştıklarını söyledi.
    Savaş, değirmenlerin kapanma sebeplerinin, köylünün hep hazırcılığa alıştırıldığını, un kullanılmadığını, birçok köylünün hazır fırınlardan yediğini vurgulayarak, ''Kendileri tarafından imal edilen unlarda kepek oranın istenen oranda ayarlandığı için çok sağlıklı ekmekler yapılabilirler'' dedi.
     Kışlık hazın olarak adlandırılan sarı buğdaydan bulgurun birkaç yıl önce günlerce sıra bekleyerek yapılırken bugün sadece birkaç köylü vatandaşın sarı buğdaydan bulgur yaptırdığını dile getiren Orhan Savaş, ticari olarak bulgur yaptıranların ise genelde gerek ve zerum buğdayından bulgur yaptırdıklarını açıkladı.

Editör: TE Bilişim