Yaklaşan Ramazan ayı öncesi kan bağışında yaşanabilecek düşüşü göz önüne alan Türk Kızılay’ının gezici kan bağışı tırı bir hafta boyunca Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda olacak. Başka canlara can katmak, kan vermenin manevi ayrıcalığını ve sağlığını yaşamak isteyenler ilk gün kan bağışında bulunmak için yoğun ilgi gösterdi.

            Kızılay Genel Merkezi tarafından tahsis edilen gezici kan bağışı tırı dün Yozgat’a geldi. Kızılay Yozgat Şubesi Doktoru Selçuk Cansız gözetiminde yapılan kan verme işlemine Yozgatlılar yoğun ilgi gösterdi.

            BİR HAFTA YOZGAT’TA

            Daha önce Sivas, Kayseri gibi illere giden Kızılay Kan Bağışı Tırı, bir hafta boyunca kan vermek isteyen Yozgatlılar’ı ağırlayacak.Sabah saat 09:30 ile 18:00 arasında kan vermek isteyenler tırda görevli bulunan doktor ve sağlık görevlilerine müracaat ederek kan verebilecekler.

SGK ÇALIŞANLARI

KAN VERDİ

            Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Duran Cesur, görevli müfettiş ve çalışanlar kan bağışı kampanyasına kan vererek destek oldular.           

Kan verme işleminin başladığı ilk dakikalarda tıra gelen SGK Müdürü ve çalışanlar, kan bağışında bulunarak vatandaşlara örnek oldular.

            Cesur ve SGK çalışanları daha önce de kan bağışı kampanyasına destek olmuşlardı.

            HASTANELERİN KANI KIZILAY’DAN

            Kızılay Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, Türk Kızılay’ı olarak yapılan hizmetlerin önemli bir kısmının kan hizmetleri olduğunu belirterek; “Bu bağlamda, yapılan protokol gereği, Türk Kızılay’ı hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ramazan Ayı’nda kan bağışlarının azalması ile birlikte hastalarımızın devam eden kan ihtiyaçlarını karşılayabilmek maksadıyla Yozgat Kan Bağış Merkezi olarak kurmuş olduğumuz tır ekibi ile 20-26 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapacak olduğumuz “Kan Bağışı” kampanyasına başlamış bulunuyoruz. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyor, bağışta bulunarak bir hayatın kurtulmasına vesile olan Tüm Yozgatlı kardeşlerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim