Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından, 25. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda, ''Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülü'' alanlar arasında Cimpor Yibitaş Çimento Fabrikası da yer aldı.

Fabrikada düzenlenen ödül törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Rana Güven, ÇEİS Genel Sekreteri Sancar Bayazıt ve sendika yöneticileri, Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu ve çimento sektörü temsilcileri katıldı.

            ÇEİS'in yaptığı değerlendirmede dereceye giren Limak Batı Çimento Trakya Fabrikası adına İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Barış Bademli ile Cimpor Yibitaş Çimento Yozgat Fabrikası adına Genel Müdür Ferman Ulaş'a da ödülleri verildi.

            Yibitaş Çimento Fabrikası olarak geçtiğimiz yıllarda da İş Sağlığı ve Güvenliği ödülleri alan Cimpor Yibitaş Çimento Fabrikası, Kayseri’de aldığı bu ödülle iş sağlığı ve güvenliğine verdiği değeri gösterdi.

            Çimsa Genel Müdürü Hacıkamiloğlu, burada yaptığı konuşmada, Sabancı Grubu olarak iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verdiklerini ve bu alanda sürekli olarak kendilerini yenilediklerini belirtti.

            İş kazalarının kader olmadığı ve tüm kazaların önlenebilir olduğu inancıyla çalışmalarını Çimsa Kayseri Fabrikası Müdürü Mustafa Turan da, fabrikadaki üretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

            Tüm faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tuttuklarını, hiçbir işi çalışandan daha değerli görmediklerini dile getiren Turan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.ÇEİS Genel Sekreteri Sancar Bayazıt da, sendika olarak iş sağlığı ve güvenliği alanında çok önemli işler başardıklarını, bu tür törenlerle de başarıyı ödüllendirdiklerini kaydetti.

            Konuşmaların ardından, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Rana Güven'in de katılımıyla Çimsa Kayseri Fabrika Müdürü Turan'a ''Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülü'' verildi.

            Ödül törenin ardından katılımcılar, Çimsa Kayseri Fabrikasını gezerek, yetkililerden üretim faaliyetleri ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan önlemler hakkında bilgi aldılar.

Editör: TE Bilişim