Türk milleti bu yıl aynı güne denk gelmesi nedeni ile Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu bir arada yaşayacak. Milli ve manevi duyguların doruğa çıkacağı bu gün Türk milleti adına birlik tazeleme günü.

Türk-İslam Alemi’nin dini bayramı Ramazan Bayramı ile tarihi övünç kaynağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı aynı gün idrak edeceğiz.

            Bu müstesna buluşma Türk milletinin var oluş harcını oluşturan milli ve manevi değerlerinin idraki adına önemli bir vesile olacak.

İLK KUTLAMA

30 AĞUSTOS’A

Ramazan Bayramı’nın birinci gününe rastlayan ilk kutlama 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü’ne yapılacak.

Yozgat’ta sabah saat 09:00’da davetlilerin tören alanına geçmesinin ardından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Askeri Gazinoda kutlama tebriklerinin kabulü yapılacak. Tören alanında devam eden kutlama programı daha sonra Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının halkın ve tören birliğinin bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Şiirlerin okunmasının ardından mehteran takımı gösterisi yapılacak. Kutlamalar tören geçişi ile son bulacak.

RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMASI

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını geride bırakan Türk-İslam Alemi Ramazan Bayramını 30 Ağustos günü idrak edecek.

            Yozgat’ta kamu görevlileri ve halka bayramlaşma programı saat 12:00’de Belediye Düğün Salonu’nda yapılacak. Saat 13:00’de İl Jandarma Alay Komutanlığı, sırasıyla Emniyet Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Huzurevi, Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu’nda bayramlaşma programı devam edecek. Son olarak bir şehit ailesi zaret edilecek.

            Biz de İleri Gazetesi olarak Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milletinin aydınlık ufuklara ulaşmasında mihenk taşı olmasını dileriz.

Editör: TE Bilişim