TBMM Başkanı, hemşerimiz Cemil Çiçek’in lüks iftar yemeklerine tepki göstermesinin ardından ilk destek TESKOMB Başkanı hemşerimiz Abdulkadir Akgül’den geldi.

            Akgül, 11 milyon insanın aç yaşadığı bir dünyada lüks iftar sofraları kurulmayacağını, bunun için harcanacak paranın Afrika’ya gönderileceğini duyurdu.

            MÜSİAD iftar yemeğinde 60 dolarlık iftar yemekleri görmek istemediğini belirten ve oldukça sert bir konuşmayla Somali’de açlık varken Ramazan ayında pahalı iftarlara karşı çıkan Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in mesajı yerini buldu. TESKOMB tüm iftar yemeklerini iptal ederek bütçesinin Somali’ye gönderilmesine karar verdi.

            TESKOMB (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) Başkanı A.Kadir Akgül, "Ramazan ayında verilecek bütün iftar yemekleri iptal edildi. Bütçesi Somali’ye gönderilecek" dedi.

            1,5 milyon kayıtlı üyesi bulunan, 950 kooperatif ve 32 bölge birliğinden oluşan TESKOMB, Doğu Afrika ülkelerine yönelik yardım kampanyasına dahil oldu. Ülke genelindeki bütün iftar yemeklerinin iptal edildiğini belirten Akgül, Afrika’da 11 milyon insanın açlık çektiğini bildirdi.Akgül, "Ahi-Evran terbiyesi almış esnaflar paylaşmayı ve masasındaki somununu bölüşmeyi her zaman bilmiştir" dedi.

Editör: TE Bilişim