Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel seçim süreci hızlı başladı. Milletvekili aday adayı  olmak isteyen parti yöneticiler için son tarihi 10 Ocak olarak belirleyen CHP’de 13 yıldır Yozgat il başkanlığı görevini yürüten Ali Keven ve yine parti yöneticilerinden Yener Kurt ile Turan Ata partilerinden istifa ederek aday adayı olduklarını kamuoyuna açıkladılar.
    1998 yılında devraldığı CHP Yozgat İl Başkanlığı görevinde iki kez milletvekili adayı olan Ali Keven, üçüncü kez şansını denemek üzere partisinden istifa etti. Parti binasındaki açıklamasında Keven; “Uzun yıllar il başkanlığı görevini yaptığım partimden 12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimi için görevimden ayrılıyorum. Diliyorum ve istiyorum ki 13 Haziran sabahı Cumhuriyet Halk Partisi’nin sabahını hep beraber birlikte görelim” dedi.
TARİHİ BİR SEÇİM
    Keven, 2002 ve 2007 yıllarında aday olduğu partisinden bu dönem de bir kez daha aday olmayı düşündüğünü belirterek; “Uzun yıllar il başkanlığı görevini yaptığım partimden 12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimi için görevimden ayrılıyorum. Diliyorum ve istiyorum ki 13 Haziran sabahı Cumhuriyet Halk Partisi’nin sabahını hep beraber birlikte görelim.
    Bu seçim çok tarihi bir seçim. Bu tarihi seçimde hepimize çok önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Hepimiz hep beraber el ele vereceğiz, yürek yüreğe vereceğiz ve öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını çıkaracağız. Mutlaka ve mutlaka iktidara bir milletvekili vereceğiz. Ben, genel merkezimizin 2011/22 sayılı genelgesi doğrultusunda istifamı il başkan yardımcılarından Sayın Onur Kaytan’a veriyorum. Kendisine de başarılar diliyorum. Bu geçici bir görevdir. Daha sonra genel merkezimizin yine aynı şekilde genelgesi doğrultusunda il başkanlığı netleşecektir. Ama bu süreç böyledir. Ben o süreçte kendisine başarılar diliyorum” dedi.
    Keven, şuanki sürecin parti tarafından belirlendiğini belirterek, 16 Şubat tarihinde kamu görevlileri için istifa edip, adaylıklarını açıklama zamanı olduğunu sözlerine ekledi.
YENER KURT DA ADAY!...
    CHP’de Merkez İlçe başkanlığı  başta olmak üzere pek çok görevde yer alan Yener Kurt da partisinden istifa ederek aday olduğunu açıkladı.
    “Ben de 1975 yılında okuldan mezun oldum Yozgat’ta geldim. İnşaat mühendisi olarak çalışmalara başladım” diye başlayan açıklamasında Kurt; “O tarihten itibaren partimizin bütün kademelerinde elimden gelen bütün gayreti, bütün çalışmalarımı canı gönülden, özveriyle yerine getirdim.
    Önümüzde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde ben de partimden, Yozgat’tan aday adayı olmak istiyorum. İster olayım, ister olmayım yine partimin hizmetinde, emrinde bir nefer olarak çalışacağımı söylemek istiyorum.
    Yozgat’ta birliğe, beraberliği, güç olmaya ihtiyacımız var. Uzun süredir Yozgat’ta partimizin temsilcisi milletvekili olarak olmadı. Bu seçimde dileğim bunu yıkacağız. Bütün aday adayı arkadaşlarla birlikte çalışarak buna bir son vereceğimize inanıyorum. Genel merkezimizde, Yozgat kamuoyunda çok iyi bir hava oluştu. İyi bir çalışma ile Yozgat’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne temsilci göndereceğimize inanıyorum” diye konuştu.
CHP’DEN 3. ADAY
    CHP’nin 3’üncü milletvekili adaya dayı parti yöneticilerinden Turan Ata oldu. Ata adaylığını şu şekilde açıkladı: “Cumhuriyet Halk Partili olmak benim için büyük bir şereftir. Cumhuriyet Halk Partisi çok büyük bir partidir. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır.
    Aday arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bu partide milletvekilliği aday adayı olmak için bende varım.”
Editör: TE Bilişim