MEB, 1 yılda 30 günden fazla rapor aldıkları izin sözleşmeli öğretmenleri işten atan uygulamaya son verdi. Geçen ay ölen Çekerek'te öğretmen olan Metin Öğretmen “yanlıştan dönüş”e tanık olamadı ancak Elif Öğretmen gibi 70 bin sözleşmeli öğretmen için bu haber müjde oldu.
    TÜRKİYE, sözleşmeli öğretmenlerin hasta oldukları zaman hem sağlık güvencelerini hem de işlerini kaybettiklerini öğrendi. Çünkü sözleşmeli öğretmenler 1 yıl içinde 30 günden fazla rapor aldıklarında sözleşmeleri feshediliyor ve öğretmenlikten atılıyordu. 3 ay dolduğunda da sigorta kapsamı dışına çıktıklarından sağlık güvencesinden de yoksun kalıyorlardı.
    İşte Milli Eğitim Bakanlığı 70 bin sözleşmeli öğretmeni ilgilendiren bu yanlıştan döndü. Artık
    30 günden fazla rapor alanların sözleşmeleri feshedilmeyecek. Bu konuda Van-Gürpınar'da görevli Emine Çiçekli, mağduriyetini mahkemeye taşıyan ilk isim oldu. 2008'de doğum izninden sonra iyileşmeyince 30 gün rapor aldı, sözleşmesi feshedildi. Çiçekli, yargıya başvurdu. Yargı, “Sözleşmeli-kadrolu ayrımı telafisi güç zararlar doğurur” diyerek, yürütmeyi durdurdu ve Elif Öğretmen görevine döndü.
ELİF'İN DAVASI DANIŞTAY'DA
    Mahkeme kararına rağmen bakanlık, onlarca öğretmenin sözleşmesini feshetti.
    Bunlardan biri de beyin tümörü teşhisi konulan ve 42 gün rapor aldığı için işten atılan 26 yaşındaki Elif Aybaç'tı. Elif'in davası Danıştay'da. Son örnek Yozgat Çekerek'te görev yapan ve kan kanserine yenik düşerek geçen ay yaşamını yitiren, ardında 5 aylık bir bebek ve acılı bir eş bırakan Metin Kurtçu oldu.

Editör: TE Bilişim