Vali Şentürk, ilk olarak Kaymakam Osman Dölek'i ziyaret etti. Kaymakam Dölek ile bir süre görüştükten sonra bir açıklama yapan Vali Şentürk, ilçelere gerçekleştirdiği ziyaretlere, yapacağı toplantılara kaymakamların, ilçe ve belde belediye başkanlarının, daire amirleri ve İl Genel Meclisi üyelerinin katılacaklarını söyledi. Vali Şentürk, ilçelerde yaptığı toplantılarda önceliğinin ilçenin sorunlarını birinci ağızdan dinlemek ve gerekli tespitleri yapmak olduğunu belirtti. Vali Şentürk ''Bu sorunların çözebileceklerimizi bu yıl imkanlar dahilinde talimatlandırarak çözmeye çalışacağız, bu yıl için çözemediklerimizi ise bir daha ki yılın yatırım programına teklif edeceğiz. Bizi aşan konuları ise merkezi hükümete, ilgili bakanlıklara veya Başbakanlığa ileterek, çözüme kavuşturmaya gayret edeceğiz'' dedi.
     Vali Şentürk, yapımı tamamlanan PTT binasının açılışını yaptıktan sonra Çekerek Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıya katıldı.
    Toplantıda Kaymakam Dölek ilçenin genel durumu hakkında detaylı bir sunum yaptı. Sunum sonrası ilçenin genel sorunları ve çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
     Vali Necati Şentürk toplantı sonrası Çekerek Belediyesini de ziyaret etti. Belediye Başkanı Duran Özkan ile bir süre görüşen Vali Necati Şentürk Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. İlçede yapımı devam eden Çekerek Süreyya Bey barajını da gezen Vali Şentürk, baraj hakkında bildi aldı, ardından hayırsever Osman Durmaz tarafından yaptırılan 16 derslik okulun temel atma törenine katıldı.

Editör: TE Bilişim