Çekerek Belediyesi, geçimini tarım ve hayvancılık ürünleri üretip, satarak temin eden köylülerin ürünlerini hijyenik ortamda satabilmeleri amacıyla ''Köylü Pazarı'' kurdu.
     Belediye Başkanı Duran Özkan, ilçe ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu, köylerde üretilen ürünlerin ilçe merkezine getirilerek perakende satıldığını hatırlattı. Özkan, ''Ürünlerini ilçe merkezinde sağlıklı olmayan ortamlarda satışa sunan köylülerimizi sağlıklı bir satış alanına kavuşturup, tüketicilerin de daha hijyenik bir ortamda ürün alabilmeleri amacıyla modern bir köylü pazarı tesis ederek, hizmete açtık'' dedi.
     Duran Özkan, köylerden getirilen sebze ve meyvelerle birlikte, tahıl ürünleri, kanatlı hayvanlar ile süt, yoğurt, peynir, tereyağ, kaymak, bal, çalma, pekmez gibi gıda maddelerinin satışının yapıldığı köylü pazarı dışında da satışların yapıldığı yönünde kendilerine ihbarların geldiğini kaydetti.
     Özkan, ''Zabıta ekiplerimiz gerekli uyarıları yaptı. Köylü pazarı dışında ürün satışlarının yapılmaması istendi. Buna rağmen, satış yapanlara izin verilmeyecek. Ürünler köylü pazarında hijyenik ortamda satılacaktır'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim