Çekerek Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Serhat Haluk Ünal, Çekerek’te devlet hastanesinin imkanlarının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

            Yozgat ve ilçeleri arasında örnek hastane seçilmelerinin bunun bir kanıtı olduğunu belirten Ünal, hastane kadrosunun da en kaliteli sağlık hizmetini sunmanın gayreti ile çalıştığını ifade etti.

            Daha önce Çekerekli hastaların muayene olabilmek için yakın ilçe ve illere gittiğini hatırlatan Ünal; “Artık hastalarımızın boşu boşuna başka illere gitmelerine, masraf yapmalarına gerek kalmadı. Çekerek Devlet Hastanesi’nin imkan ve olanakları yüksek seviyelere çıkmıştır” dedi.

            Ünal, hastanede verilen sağlık hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Hastanemizde normal doğum. Sezaryen doğum, spiral (RIA) takılması, Doğum Kontrol yöntemleri, Tüplerin Bağlanması ameliyatı, Smear (Rahim ağzı kanser taraması) testi, Gebe takibi, Gebe ultrasonu, İdrar kaçırma ameliyatları, Myom ameliyatları, mesane sarkma ameliyatları, Uygun olan hastalarımıza rahim ameliyatları, kist ameliyatları, adet düzensizliği, akıntı ve enfeksiyon tedavileri yapılmaktadır. Beş buçuk ay içerisinde 4 bin 100 hasta muayenesi yapıldı.

            Kanser tarama testlerinin de Devlet Hastanemizde yapılıyor olması Yozgat için büyük bir şans. Hastanemiz Yozgat ve çevre hastanelerde örnek bir hastanedir.”

Editör: TE Bilişim