Türkiye’nin en fazla şehit veren illerinden olan Yozgat, vatan müdafaasında gösterdiği yiğitliği, Kızılay’ın Kan Bağışında da eksik etmedi. Kızılay’ın kan bağışı tırı Yozgat’ta kan vermek isteyenlerle doldu taştı.

            Türk Kızılay’ı Genel Merkezi’nin Ramazan ayı öncesi illerde görevlendirdiği ‘Kan Bağışı Tırı’ Yozgat’ta adeta kan vermek isteyenlerin akınına uğradı. Bir hafta boyunca sabah saat 09:00’dan akşam 07:00’ye kadar Cumhuriyet Meydanı’nda duran Kan Bağışı tırına giderek 720 kişi kan bağışında bulundu.

            Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, kan bağışı kampanyasına Yozgat’tan beklenenin üzerinde bir ilginin olduğunu söyledi.

            Günlük 80 civarında kan bağışı beklerken bu sayının çok çok yukarılara çıkarak bir haftalık sürede toplam 720 kişiye ulaştığının altını çizen Cansız; “Yozgatlı kan bağışına hakikaten örnek bir ilgi gösterdi. Biz de elimizden geldiğince tırda en iyi ve hızlı şekilde hizmet vererek kan bağışı sayısını artırmaya çalıştık. Kan bağışında bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim