Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı yeni bir yaz mevsimine daha merhaba diyor. Kısa bir süre önce sadece yollarının bozukluğu ile gündeme gelen Yozgat Çamlığı, bakımsızlık yüzünden her yıl yok olma tehlikesi ile karşı karşıya geliyor. İnsanların duyarsızlığı bakımsızlıkla birleşince ortaya milli parka yakışmayacak görüntüler çıkıyor.

         Yaz ayının sıcaklarının kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde Yozgat’a farklı bir güzellik ve ihtişam katan Yozgat Çamlığı’nı bekleyen tehlikelere dikkat çeken duyarlı vatandaşlar, bakımı yapılmasa dahi yangınlara karşı denetimlerin sıkı tutulmasını istiyor.

YOZGAT YANSIN, ÇAMLIK YANMASIN!

         Vatandaşlar, yaz ayında Çamlığın ciddi yangın tehlikeleri atlattığına dikkat çekerek, özellikle piknik için gelen vatandaşların çevreye gelişi güzel attıkları cam parçaları ve şişeler ile söndürmedikleri piknik ateşlerine dikkat çektiler.

         Yozgat’ın Çamlıkla güzel, Çamlık’la özel olduğunu söyleyen vatandaşlar, olası yangınlara karşı insanların duyarlı olması gerektiği gerçeğine dikkat çekerek, bu duyarlılığın sağlanamadığı noktada denetimlerin de aralıksız sürdürüldüğünü söylediler.

YEŞİLİ ÇÖPTEN

KURTARIN

         Çamlık konusundaki hassasiyetlerini dile getiren Yozgatlı, özellikle piknik sonrası bırakılan çöplerin Yozgatlıya yakışmayan manzaralar ortaya çıkardığını belirterek, bu yaz daha duyarlı olunması konusunda uyarıda bulundular.

         Yozgat Çamlığı’nın en büyük sorunlarından bir tanesinin insanların duyarsızlığı olduğunu ifade eden duyarlı vatandaşlar, çöpleri temizlemeyenler kadar bırakanların da kabahatli olduğunu belirterek, yeni bir yaz mevsiminde Yozgat’ın göz bebeği çamlığın daha çok korunması ve hak ettiği ilgiyi, alakayı görmesini istediler.

Editör: TE Bilişim