Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile Yozgat Çamlığı insanların daha rahat gezebilecekleri, yaban hayatının doğayla iç içe olduğu bir ortama kavuşacak.
    Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, ormanların değerlendirilmesi, halkın kullanımına daha fazla kazandırılması amacıyla hazırladıkları projenin içerisinde Yozgat'ın da bulunduğunu söyledi.
    Bu çerçevede Çamlık Milli Parkı'nı insanların kullanımına kazandırmak için çalışma başlatacaklarını söyleyen Kaya; “İnsanları hayvanlarla ve doğa ile daha yakın tutmak. Geyiklerin, sülünlerin ve birçok hayvanın bulunduğu bir ortamı oluşturmak istiyoruz. Fakat bu hayvanların tel örgüler içindeyken değil özgürken görülmesini amaçlıyoruz. Bunun için de Yozgat Çamlık Milli Parkı'nın çok uygun olduğunu düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile orman içerisinde çok sayıda konaklama alanı yok. Bunların çoğalması, özellikle de göl kısmında ahşap iskeleden oluşmak üzere gezinti alanı açarak bölgeyi daha da değerlendirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.
    Maliyetinin 300 ile 500 bin TL arasında değişeceğini söyleyen Kaya; “Yerini tamamen görmemiz gerekir tabi ama tahmini fiyat bu. Mesela altyapı haricinde her şeyini bölge müdürlüğü olarak biz karşılayabiliriz. Bunun dışındaki maliyet tam belli olmaz. Projeye göre şekillendirilir. Burada Yozgat evi oluşturulabilir. Yani buradaki asıl amaç ailesini alıp mangalını yakıp kırmızı et yapmak değil, doktora gitmek yerine oraya gidip doğa ile baş başa zaman geçirip stresten bir nebze de olsa uzak durmaktır. Yap işlet devret te olabilir. Çünkü 29 yıllığına kadar izin veriyoruz” diye konuştu.  
Editör: TE Bilişim