Yozgat’ta mahallesi ile bütünleşen örnek camilerden olan Kevenli Burun Yeşil Camii’nde Ramazan ayı dolu dolu geçiyor. Teravih namazı çıkışı cemaate çay ve iftarlık ikram eden cami din görevlileri bu kez iftarı mahalle sakinleri ile cami bahçesinde açtı.

            Yozgat'ta Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği tarafından, cami cemaati ve mahalle sakinlerine iftar yemeği verildi. Kevenli Burun Yeşil Cami avlusunda verilen iftar yemeğine Dernek Başkanı Rafet Kayabel, dernek üyeleri, hayırsever iş adamları, cami cemaati ve mahalle sakinleri katıldı.

            Dernek Başkanı Rafet Kayabel, iftar sonrası yaptığı açıklamada, Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği olarak, çeşitli etkinlikler düzenleyerek ilde her zaman ilkleri yaptıklarını söyledi. Kayabel, "Cami derneğimiz tarafından düzenlenen iftar yemeğine mahalle sakinlerimiz yoğun ilgi gösterdi. Komşuluk ilişkilerini güçlendirmek, mahalle sakinlerini birbirleri ile tanıştırmak ve kaynaştırmak, camiye olan ilgiyi artırmak amacıyla iftar yemeği düzenledik.

            Yaklaşık 300 kişi kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden herkes katıldı. Bu yoğunluk bizleri son derece mutlu etti. " dedi.

            Dernek olarak, sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini dile getiren Kayabel, "Derneğimiz tarafından çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu iftar yemeğimizi de geleneksel hale getirerek insanlarımızın bu Ramazan ayının maneviyatını birlik beraberlik içerisinde yaşamalarını istiyoruz.

            Düzenlediğimiz bu tür etkinliklerde bizlere her zaman destek olan ilimiz hayırsever iş adamlarına çok teşekkür ediyoruz. " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim