Sorgun Büyük Termal Tesislerinde başlayan 5 yıldızlı otel inşaatı devam ediyor.

     Tesis ortaklarından Abdulkadir Yaman, toplam 26 trilyon tutarındaki tesislerin otel inşaatının valilikle yapılan sözleşme gereği, bazı olumsuzluklar nedeniyle başlaması gereken tarihten biraz gecikmeli olduğunu kaydetti.

     Yaman, 90 dönüm alanda kurulan termal tesislerin, tüm inşaatın tamamlanması durumunda 150 odalı 5 yıldızlı otel, 100 apart villa, 80 yataklı hastane, 2 yüzme havuzu, 2 termal yüzme havuzu, günübirlik konaklamalar, aile banyoları, basketbol, voleybol sahalarıyla ve tenis kortlarıyla müşterilerine hizmet vereceğini belirtti.

     Yozgat termal turizminin, otelin inşaatının tamamlanması ile Türkiye'de önemli bir yere geleceğini ifade eden Yaman, şöyle konuştu:

     ''Şu an zemin ve birinci katın kaba inşaatını tamamlamak üzereyiz. Bu yılın sonuna kadar otelimizin kaba inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıl da tamamını bitirip, hizmete açacağız. Otelimizin işletmesini profesyonel bir turizmciye vermeyi düşünüyoruz. Diğer taraftan otel hafriyatından çıkan toprağı da spor tesislerimiz, görsel havuz ve yeşil alan olarak yapacağımız alanlara dolgu toprağı olarak kullanıyoruz.''

Editör: TE Bilişim