Sorgun ilçesine bağlı Duralidayılı Köylüleri Afrika’da yaşanan kıtlığa duyarsız kalmadı. Köy ahalisi kendi arasında topladığı 2 bin TL’yi Afrika’ya gönderdi.

Duralidayılı Köyü muhtarı Yusuf Armut ve köy halkından Ahmet Canlı öncülüğünde başlatılan ve 1 hafta süren yardım kampanyasında köy halkından toplanan buğdaylar, satıldıktan sonra elde edilen bin 2000 TL lik yardım çeki Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç’a teslim edildi.

            Kaymakam Levent Kılıç, Afrika ülkelerinde açlık çeken insanlara yardım yapmak ve sıkıntılarını biraz olsun hafifletmek amacıyla Yozgat Valiliğince yardım toplama kampanyası düzenlendiğini hatırlatarak; “Somali ve diğer Afrika ülkelerinde açlık çeken bu insanlarımız için böyle bir kampanya düzenledik.

            Bugüne kadar toplanan 144 bin TL’yi gönderdik. Bu kampanyaya desteklerinizden Duralidayılı halkına teşekkür ediyorum. Örnek oldunuz. Tüm köylerden böyle desteklerin gelmesini bekliyoruz. Yardımlar, Sorgun Ziraat Bankasında Afrika’ya İnsani Yardım Kampanyası adıyla açılan 318 34486 -5001 nolu hesaba veya Diyanet Vakfı Sorgun Şubesi hesabına da yatırılabilir” dedi.

            Somali’de açlıktan ölen insanlara yardımcı olmak amacıyla bu yardım kampanyasını düzenlediklerini dile getiren köy muhtarı Yusuf Armut; “Yarının Afrika'sı biz olabiliriz. Hiçbir şeyin garantisi yok. Herkesten bekliyoruz. İnsan içtiği bir paket sigaradan taviz verirse ne kaybeder, insanlık için bir şeylerin ucundan tutmuş olur" dedi.

            Duralidayılı köyü halkından Ahmet Canlı ise; "Sayın başbakanımız ve bakanlarımızın televizyondaki konuşmaları bizleri etkiledi. Açlıktan ölen insan manzaralarından çok duygulandım. Biz ne yapabiliriz dedik, muhtarımız ve köylülerimizle bir yardım seferberliği düzenledik. Köy halkından buğday, para ne mümkünse topladık. Konuyu Muhasebeci Ercan Şahin’e açtık. O da bizi Kaymakam beye yönlendirdi. O sefalet içerisindeki insanlara yardım etmekten mutluyuz” dedi.

Boğazlıyan’dan Afrika’ya

170 BİN LİRA…

            Boğazlıyan ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan İnsani Yardım Kampanyası çerçevesinde 170 bin lira para toplandı.

            Boğazlıyan Kaymakam Vekili Haluk Koç, toplumun her kesimi tarafından sağlanan desteklerle Afrika ülkelerinde yaşanan insanlık dramına seyirci kalınmadığını söyledi. Kaymakam Koç, "Kampanya çerçevesinde ilçe genelinde toplanan yardımın tutarı 170 bin lirayı geçti. Bu rakamla İlçemiz Yozgat il genelinde kampanyaya en çok destek veren ilçeler arasında ilk sıralarda yer aldı.

            Dileğimiz Afrika'da yaşanan dramın bir an önce bitmesi, çocukların açlıktan hayatını kaybetmemesidir. Bu vesileyle bir kez daha kampanyamıza destek veren kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel ile Boğazlıyan halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. " dedi.

            Millet olarak, dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan dram ve felaketlere kayıtsız kalınmadığını ifade eden Kaymakam Koç şunları kaydetti: "Afrika'da kıtlığa bağlı yaşanan acı tabloda da ülkemizin dört bir tarafında yapılan yardımlarla toplumumuzun duyarlılığını gözler önüne serdik. Yurt genelinde olduğu gibi, Boğazlıyan'da da 7'den 70'e hepimiz, Afrika'da çocuklar açlıktan ölmesin diye bir çorba tas çorba ulaştırmak için adeta seferber olduk.

            Bu anlamlı davranışa son güzel örnek, Boğazlıyan Adliye Personeli tarafından geldi. Boğazlıyan Adliyesi'nde görev yapan Hâkim ve Savcılar başta olmak üzere Adliye Personeli, Kaymakamlık tarafından başlatılan İnsani Yardım Kampanyası'na ciddi miktarda bağışta bulundular. Adliye personeli arasında toplanan bağışlar, kampanya için açılan hesaba yatırılarak, Afrika'da yaşanan kıtlık felaketinin önüne geçilmesi, çocukların açlıktan ölmemesi adına bir nebzede olsa çare oldu, umut oldu. "

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN SOMALİ'YE YARDIM

            Eğitim Bir-Sen Akdağmadeni Şubesi Ramazan ayında düzenleyecekleri iftar yemeğini iptal ederek, iftar için ayırdıkları bütçeyi Somali'ye gönderecek.

     Eğitim Bir-Sen Akdağmadeni Şube Başkanı Kenan Önal, günümüz dünyasında insanların açlık nedeniyle ölüyor olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, ''Somali'deki insanlar açlık çekerken, onlar yardıma muhtaçken kendimizi rahat hissetmemiz mümkün değildir'' dedi.

     Önal, ''Açlığın en fazla hissedildiği yer Somali'dir. Bugün 15 milyon insan açlıktan ölmek üzere. Eğitim-Bir-Sen olarak konuya ilgisiz ve duyarsız kalamayız. Bu münasebetle sendika olarak vereceğimiz iftarlarımızı bu yıl iptal ediyor ve bedelini Somali'ye gönderiyoruz'' şeklinde konuştu. Önal, Kampanya süresince toplanan 6 bin 250 liralık yardımın Yozgat Memur-Sen Şube Başkanlığınca Ziraat Bankası ve Türkiye İş Bankası'nda açılan Yozgat Valiliği İnsani Yardım Kampanyası, İHH ve Kimse Yokmu Derneği hesaplarına yatırıldığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim