HAS Partisi Yozgat Merkez İlçe Başkanı Nuri Özcan Üstündağ, Türkiye'de belli tarafların bazı suni korkular yarattığını öne sürerek, ''Bu ülkede ne Cumhuriyet, ne de din elden gider. Elden giden bu milletin geleceği ve gücüdür. İşte HAS Parti bu kamplaşmayı kıracak partidir'' dedi.
     Üstündağ, yaptığı yazılı açıklamada, partilerinin çok kısa bir süre önce kurulduğunu ve 18 günde 54 ilde örgütlenmesini tamamladığını söyledi. 2011 yılında yapılacak seçimlere katılma hakkını kazandıklarını dile getiren Üstündağ, Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini ve bu dönemde partisine büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Ülkenin temel sorunlarının yıllarca konuşulmuş olmasına rağmen çözülmeden bekletildiğini savunan Üstündağ, ''Türkiye'de mezhebi meseleler, inanç özgürlükleriyle ilgili konular ve vesayet düzeninin sona erdirilmesine ilişkin talepler, ne yazık ki sözde kalmakta ve bir takım siyasi tartışmalar olarak yer almakta. Ama maalesef bu konuda ciddi adımlar atılamamaktadır'' diye konuştu.
     Türkiye'deki siyasal sistemin bozuk olduğunu ifade eden Has Parti Merkez İlçe Başkanı Nuri Özcan Üstündağ, açıklamasında şunları kaydetti:
     ''HAS Parti olarak üzerine en çok yoğunlaştığımız konu, Türkiye'de Anayasa değişikliği başta olmak üzere siyasi hukuk ve refah süreçlerinin hiçbir mazeretin arkasına sığınmaksızın gerçekleştirecek bir siyasi kararlılığı ortaya koymaktır.
    Türkiye, 8 yıldır çok büyük oy almış halkın geniş kesimlerinin desteğini almış bir iktidara sahip olmasına rağmen, Türkiye'de hükümet bu kadar ciddi destek almış olmasına rağmen hala meslek lisesi, katsayı meselesi köklü bir şekilde halledilememiştir.
    Türkiye'de inançları gereği başını örten insanların başörtüsüyle toplumsal hayatta eğitime katılma sorunu çözülememiştir. Dolayısıyla Türkiye'de 12 Eylül 1980 rejiminden itibaren devam eden hukuki ve siyasi yapı değiştirilmeden Türkiye'nin bu sorunlarını çözme ihtimali ve imkanı yoktur.''

Editör: TE Bilişim