Yozgat 12. Uluslar arası Sürmeli Festivali renkli açılış programı ile başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden programlar boyunca cadde ve sokaklara gül suyu püskürtüldü. Gül kokusu altında yapılan festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

Sabah saat 09:00’da Sürmeli Anıtı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayan 12. Sürmeli Festivali’ne Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Jandarma Alay Komutanı Engin Ünalan, Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, Ankara, İstanbul ve Hollanda Yozgatlı Dernek Federasyonu Başkanları, daire müdürleri, öğrenciler, farklı ülkelerden gelen temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

            Lise Caddesi boyunca Sorgun Mehteran Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe Erzincan Atlı Spor Okulu’ndan atlı sporcular da eşlik etti.

            Renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşen yürüyüş programın icra edileceği Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş boyunca Belediye ilaçlama aracı ile kente gül suyu püskürtüldü.

            Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın açılış konuşmasını meşhur Sürmeli Şiiri ile başlayan Belediye Başkanı Yusuf Başer, festivallerin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe vesile olduğunu söyledi.

            Bu yıl 12’ncisini düzenledikleri festivalin üç Pazar gününe kadar dolu dolu etkinliklerle devam edeciğini belirten Başkan Başer, Yozgat halkını etkinliklere katılmaya davet etti.

            Programın son konuşmasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz da festivalde bulunmaktan ötürü mutluluk duyduğunu belirterek, festivallerin siyasetten uzak insanları bir araya geldiği önemli kültürel etkinlikler olduğunu ifade etti.

            Yapılan konuşmaların ardından Sorgun Mehteran Takımı katılımcılara muhteşem bir konser verdi.

            Daha sonra sırasıyla Arnavutluk ve Azerbaycan’dan gelen halk oyunları toplulukları gösteriler düzenlediler.

            Festivalin öğleye kadar ki bölümünün son etkinliğinde Çanakkale Şehitleri ile ilgili sergi yapıldı. Festival etkinliklerine öğleden sonra da devam edildi. 12. Sürmeli Festivali etkinliği Pazar gününe kadar çeşitli programlarla devam edecek.

Editör: TE Bilişim