Yozgat Valiliğinin, belediyenin katkılarıyla düzenlediği ''12. Uluslararası Sürmeli Festivali bugün akşam yapılacak açılış galasyla başlayacak.

Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Yusuf Başer'le birlikte Valilik Salonunda düzenlediği basın toplantısında, 3 gün devam edecek festivalin bu yıl daha coşkulu geçeğini söyledi.

            Festivalde, kültürü ve tanıtımı ön planda tutmak istediklerini belirten Yozgat Valisi, bu yıl 7 ülkeden folklor ekiplerinin festival etkinliklerine katılmak üzere Yozgat'a geleceklerini bildirdi.

     Vali, ''Sivas ve Erzincan Atlıspor Kulübü sporcuları cirit gösterileri sergileyecekler. Güreş seven vatandaşlarımız festivalde ata sporlarımızdan biri olan kara kucak güreşlerini izleyebilecekler'' dedi.

            Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, bu yılki festivalin önceki yıllara göre daha zengin ve tanıtıcı olduğunu ifade ederek, geçmiş yılarda aksaklıkların tespit edilerek, bu yıl çok iyi bir programın hazırlandığını dile getirdi.

     Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulduğu bu günlerde, sosyal dayanışmayı ve kaynaşmayı amaç edindiklerini anlatan Başer, 11 yıldan bu yana sürdürülen festivalin geliştirilerek sürdürülmesinden yana olduğunu kaydetti. Başer, hemşehrileri olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de festivale katılmasını beklediklerinin altını çizdi.

FESTİVAL PROGRAMI

     Festivalin ilk gününde konuklar, sabah namazından sonra Çapanoğlu Büyük Caminde kahvaltıda buluşacak.

     Etkinlikler, aynı gün Nida Tüfekçi Anıtından başlayıp, Cumhuriyet Alanında tamamlanacak festival yürüyüşüyle başlayacak.

            Sorgun Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirilecek yürüşün tamamlanacağı Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulacak, halk oyunları ekipleri gösteriler yapacak.

     Cumhuriyet Parkında ''Bozok Birlik ve Kardeşlik Kültür Sergisi'' ve ''Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi'' açılışı gerçekleştirilecek.

     Saat 15.00'da Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Abdallar Topluğunun gösteri sonrasındaki sirk gösteri ve Murat Baladan, Osman Köseoğlu, Mustafa ve Sakine Tatlıtürk konser verecek. Havai fişek gösterisi ile festivalin birinci günü tamamlanacak.

     Festivalin ikinci günü; Uluslararası Halk Dansları Toplulukları, Kentpark Antik Tiyatroda dans gösterileriyle başlayacak. 13.30'da Sivas Erzincan Atlı Spor Kulüpleri cirit gösterisi sunacak. Saat 17.00'de şehir stadyumunda Şöhretler Karması futbol maçı yapacak. Saat 19.00'da Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü milli piyango çekilişi gerçekleştirecek.

            Konser ve havai fişek gösterisi ile ikinci tamamlanacak.

     Üçüncü gününde festival avcıların trap atışı ile sürecek. Yozgat, Tokat, Amasya illerinden katılan güreşçilerin Sürmeli Karakucak Güreşleri ile devam edecek. Elazığ Harput Sıla Gecesi, Murat Başaran ve Uğur Işılak konseri ve havai fişek gösterisi ile festival son bulacak.

Editör: TE Bilişim