Sarıkaya’da yürütülen MOBESE projesine Ak Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 200 bin TL ödenek sağlayarak destek oldu.

            Ak Parti Milletvekili Yusuf Başer ile birlikte geçtiğimiz günlerde Sarıkaya’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Bozdağ, ilçede yapımı planlanan MOBESE sisteminin tamamlanması için İçişleri Bakanı Osman Güneş ile görüşerek 200 bin TL’lik kaynak aktarılmasını sağladı.

            İl Özel İdaresi’nden 100 bin lira kaynak aktarılan, esnaf desteği ile 85 bin lira toplanan  Mobese’nin Sarıkaya’ya proje bedeli  900 bin Lira olacak.                                                                                             

            Yaklaşık iki  yıldır çalışmaları yürütülen MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) sisteminin ilçeye kurulması için yapılan girişimler sonucu esnaflardan 85 bin lira toplanmış Yozgat İl Özel İdaresi 2011 Yılı bütçesinden ise 100 bin liralık ödenek Mobeseye aktarılmıştı.

            Boğazlıyan, Yerköy, Akdağmedeni, Çekerek ilçeleri ile birlikte üç ay içinde ihalesi yapılıp  kurulumuna başlanacak olan MOBESE' de gece görüş sistemi, plaka okuma ve şüpheli araç takip sistemi ile şüpheli kişileri takip sistemi olacak. Yetkililer MOBESE'nin Emniyet Amirliğinin  sorumluluk alanında  önemli yerlerin belirlenerek buralara kameraların kurulacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim