Başbakan Yardımcısı, hemşerimiz Bekir Bozdağ, ''Vergi vermeyiz'' diyen BDP'li Bengiz Yıldız'a cevap verdi: ''Vergi verilmezse devlet alır...'' BDP’li hadsizin haddini aşan sözüne Bozdağ’dan gelen yanıt, devletin ihanet odaklarına karşı duruşunun da bir göstergesi oldu.

            Her iki coğrafyada da Bozdağ’ın altını çize çize verdiği mesaj tekti: “Terörün dini, milliyeti olmaz. Terör insan düşmanlığıdır. Teröre karşı tüm dünya işbirliği yapmalı”

“NORVEÇ

 İŞBİRLİĞİ YAPMADI…”

            Bu çerçevede, Norveç’te olanlardan bahsederken Avrupalılara açık çağrı yaptı Başbakan Yardımcısı:

            “Norveç terörle mücadele konusunda işbirliği için hep uzak durdu. Ama sonunda, kendi insanlarından birinin nasıl bir caniye, canavara dönüştüğünü gördü. Üstelik o kadar insanı öldürdükten sonra, hala pişmanlık duymaması, kendisini suç işlememiş gibi düşünebilecek kadar bir noktaya nasıl geldiğini herkesin düşünmesi lazım. Bu tür insanların, yaptıklarından pişman olmayan insanların çoğalması herkes için tehlikeli”

“AVRUPALI

POLİTİKACILAR

KÖRÜKLEDİ”

            Avrupa’da bazı politikacıların iç siyasi hesaplarla ırkçılığı, dini ayrımcılığı körüklediklerine dikkat çeken Bozdağ, özellikle bu söylemlerin kendilerine “yasal çerçevede de yer bulmalarından” son derece rahatsız:

             “Avrupa’ya çalışmak için gelmiş, okumak için gelmiş insanlara ayrımcılığa yol açan pek çok yasal düzenleme var. Yani, yapılan yanlışlar, yasal düzeyde de karşılık buluyorlar. Bu Avrupa için yanlış bir şeydir. Avrupalı ülkelerin bu süreçte, bu algılamalara karşı ortak tavır koymaları gerekir. Avrupa’nın geleceği de buna bağlıdır…”

 “BDP REHİN ALINMIŞ PARTİ”

            Bekir Bozdağ, “demokratik özerklik” söylemini gündeme taşıyan BDP’lilere de bu açıdan tepkili...

             “BDP, bir ideolojiye rehin alınmış bir partidir” diyen Bozdağ, şöyle devam ediyor:

             “Ben onların hür olduğunu düşünmüyorum. Kendi aralarında müzakere yapıp bir görüş ortaya koymuyorlar. BDP, ayrılıkçı ideolojinin rehin aldığı bir parti. Çizdikleri zigzaglar, milletvekili adaylarının nasıl belirlendiği, nasıl oy aldıkları, partinin rehin konumunda olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Talimatlarla kendilerine söyleneni aynen tatbik ediyorlar”

“DEMOKRATİK ÖZERKLİK KE-ENLEM YEKÜN”

            Demokratik özerklik konusunda ise “yok hükmünde” anlamına gelen Arapça tabiri kullanıyor Bekir Bozdağ: “Türkiye’de eğer demokrasi konusunda bir eksiklik varsa, bu ülkenin heryerinde var. Bir fazlalık varsa, bu da heryerinde var. İzmir’deki vatandaşla, Diyarbakır’daki vatandaş arasında hak, hukuk, özgürlükler konusunda herhangi bir fark yok. Olan yanlışları da zaten biz Ak Parti olarak düzeltiyoruz, mevzuatımızda olan çarpıklıkları düzeltiyoruz” Bozdağ, buna örnek olarak ise, cezaevlerindeki tutukluların aileleriyle anadillerinde görüşme imkanı veren yasal değişiklikleri gösteriyor.

“TÜRKİYE’DE KİMSE SINIR ÇİZEMEZ”

            Bozdağ, BDP’li Bengi Yıldız’ın “özerk bölge” sınırlarını çizip, “vergi vermeyeceğiz, yardım alacağız” sözlerine de yanıt verdi. Yıldız’ın sözlerini, “iyi niyetten yoksun, Türkiye gerçeklerinden kopuk yaklaşım” olarak nitelendiren Bozdağ, şöyle konuştu:

 “Türkiye’nin sınırları bellidir. Onun dışında kimse sınır çizemez. Yönetim yapısı bellidir, kimse yönetim belirleyemez. Demokratik yapısı bellidir.

            Bunun dışında demokratik yapıyı kimse ortaya koyamaz. Türkiye’nin birliğine zarar verecek, demokrasisini zedeleyecek hiçbir adıma müsaade etmeyiz”

“VERGİ VERİLMEZSE, DEVLET ALIR…”

            BDP’li Yıldız’ın “vergi vermeyiz” cümlesine ise Bozdağ’ın tepkisi şöyle:

             “Vergi vatandaşın devletine karşı mükellefiyetidir. Gönüllü yerine getirilmesi esastır.

            Ama, gönüllü yerine getirilmezse, devlet olmanın bir gereğidir. Devlet vergisini zaten alır. Bunun cezaları, yaptırımı var”

            BDP’li vekillerin TBMM’nin Ekim ayında açılmasıyla birlikte, Ankara’ya gelerek yemin edeceklerini tahmin ettiğini de söyleyen Bozdağ, bunu iki gerekçeye dayandırdı...

            Gerekçelerden ilkini “BDP’lilerin tavırları meşru değildir. Milletvekilinin görev yeri Ankara’daki Meclis’tir” diyerek ifade eden Bozdağ, ikinci gerekçeyi ise, “milletvekillerinin kendilerine oy veren vatandaşlara karşı sorumluluğu” olarak özetledi.

Editör: TE Bilişim