Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, askerlik süresinin kısaltılması için seçim öncesinde başlayan çalışmanın devam ettiğini açıklaması, askere gitmeyi bekleyenleri heyecanlandırdı.

            Geçen hafta AK Parti’nin iletişim merkezi AKİM’e binlerce telefon, e-posta ve faks yağdı. Hem askere gitmek için askerlik süresinin kısalmasını bekleyenler, hemde şu an askerdeki gençlerin aileleri, “Askerlik, ne zaman ve ne kadar kısalacak” sorusunu yöneltti.

            Hükümet kaynakları, askerliğin kısalması için profesyonel ordunun terör bölgelerine konuşlanması, sınır polisinin sınırları devralması ve Kara Kuvvetleri’nin görev alanının sınırlanması ile polis Özel Hârekatı’nın terörlemücadelede daha aktif hale gelmesi yönündeki çok ayaklı “terörle mücadelede yeni konsept”in oturması gerektiğini belirtiyor.

            Kaynaklar, askerliğin kısa süre içinde kısalmasının beklenmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Öte yandan hükümet kaynakları, on binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik konusunda çalışma olmadığını da ifade ediyor.

Editör: TE Bilişim