Anayasa Mahkemesi'nin 17 üyesinden 11’inin oyunu alarak Haşim Kılıç'dan sonraki yeni başkanlığa seçilen Anayasa Mahkemesi üyesi Zühtü Arslan’ın memleketi Sorgun İlçesi’nde ticaretle uğraşan kardeşi Adem Arslan; “Kardeşim sessiz, kendi halinde, ama çalışkan, kararlı bir çocukluk geçirdi. Sosyal Bilimler Fakültesi’ni 1983 yılında kazandıktan sonra başarılı bir şekilde yükseldi” dedi.

ÇALIŞKAN AZİMLİ BİR ÇOCUKTU
Arslan, ilçede yaşayan annesinin de haberi alır almaz mutluluk duyduğunu belirterek;
“Kendisiyle sürekli görüşüyorduk, fakat sonuçları sabah internetten öğrendim. Çok sevindim. Memleketimize, kendine hayırlı olur inşallah. Annem de öğrendi haberi, çok mutlu oldu.
Özverili çalışkan bir insandı, Cenab-ı Allah da nasip etti. Çocukluğu kendi halinde durgundu. Çalışkan bir öğrenciydi, azimliydi” diye konuştu.
OKUL ARKADAŞI O GÜNLERİ ANLATTI
Arslan’ın 1983 yılında birlikte mezun olduğu okul arkadaşı Salih Arslan, aynı sırayı, gençliğini birlikte geçirdiği arkadaşının başarı haberi ile mutluluk duyduğunu söyledi.
Arslan, şöyle konuştu: “Sorgun İmam-Hatip Lisesi’nden 1983 yılında mezun oldu. Birlikti mezun olduk. Değerli bir arkadaşımızdı, öğrenciliği de gayret, dürüst bir arkadaşımızdı duyduk sevindik. Anayasa Mahkemesi Başkanı olmasından gurur duyduk.  Hayırlı, uğurlu olsun.”
‘BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ’
Sorgun İmam-Hatip Lisesi Müdürü Nazmi Yüksel de, AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın okul kütük defterindeki siyah beyaz fotoğraflarını ve ders notlarını paylaştı.
Arslan’ın başarılı bir öğrencilik hayatı olduğunun kayıtlarda da görüldüğünü kaydeden Yüksel;
“Çalışkanlığı ile temayüz etmiş birisi, Herkes tarafından saygı gören birisi. Sorgun İmam-Hatip Lisesi olarak da Zühtü Arslan beyin Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilmiş olmasından dolayı sevinçliyiz. İftihar ediyoruz, görevinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.
 “VEFASINI HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEDİ”
Arslan’ın 1981-83 yılları arasında öğretmenliğini yapan Ali Demirdağ ise; “1981-83 arasında Sorgun İmam-Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yaptım. Şuandaki Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Zühtü Arslan  Beyin öğretmenliğini yaptım. Kendisi çok çalışkan, gayretli, başarılı hakikaten her şeyi ile örnek bir insan, örnek bir öğrenciydi. Kendisiyle iftihar ediyoruz. Hal ve hareketi ile tavır ve davranışları ile örnek bir insandı. İnşallah bundan sonraki görev yerinde de çok ciddi başarılar sağlayacağını ümit ediyorum. Başarısını takdir ediyorum. Zaten irtibatımız hiç kesilmemişti. Zaman zaman arıyordu bizi. Sorgun’a, Yozgat’a yapılacaklar noktasında çeşitli vesilelerle görüşüyorduk. Akademi başkanlığından beri tanıyorum, sevinçle, iftiharla Anayasa Mahkemesi Başkanlığı gibi Türkiye’nin güzide bir kurumunun başında olmasını sevinçle karşılıyoruz” diye konuştu.
Zühtü Arslan’dan önce AYM Başkanlığını yürüten Haşim Kılıç’ın da Yozgatlı olması ‘Bir Yozgatlı gitti bir Yozgatlı geldi’ yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilişim