Yozgat’ta Ramazan ayı ile başlayan manevi zenginlik giderek artıyor. Kevenli Burun Yeşil Cami’ne teravih namazına gelenlere çay ve çeşitli ikramlar sunuluyor. Komşunun komşuyu tanımadığı bir dönemde kaynaşma ortamı oluşturmayı hedefleyen bu uygulama kısa sürede cami cemaati sayısını artırdı.

            Yozgat’ta tüm camilere ve din görevlilerine örnek olacak gelişmeler yaşanıyor. Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği Başkanı Rafet Kayabel ve Yardımcısı Bedrettin Lekesiz, Ramazan ayını da boş geçirmeyerek insanlar arasındaki ilişkileri ve camiye olan ilgiyi artıracak örnek çalışmalar yapıyor.

CAMİ ÇIKIŞI

ÇAYLI SOHBET

            Daha önce yaz Kur’an kurslarına gelen çocuklara dağıttıkları çeşitli ikramlarla dikkat çeken, cami çevre düzenlenmesi ve yaptırdıkları modern Kur’an kursları ile gündeme gelen Kayabel ve Lekesiz, bu kez Ramazan ayının manevi zenginliğinden de yararlanarak insanları camiye çekmek için çalışıyor.

            Mahalle içinde komşuluk ilişkilerini artırmak, birlik, beraberlik, huzuru temin ederek ilişkileri güçlendirmek amacıyla Ramazan ayı boyunca teravih namazı öncesi ve sonrası insanlar çay, kek, bisküvi ikram edilerek cami çıkışında da sohbet ortamı oluşturuyorlar. İlahiler ve Kur’an dinletisi eşliğinde cami bahçesinde bir araya gelen cemaat bu sayede cami sohbet ortamı buluyor.

MUHTAÇLAR

TESPİT EDİLİYOR

            Kevenli Burun Yeşil Camii Derneği Başkanı Rafet Kababel, insanlar arasındaki diyalogu artırmanın yanı sıra mahalledeki muhtaç insanları tespit ederek onlara imece usulü ile yardımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

            Kababel; “Komşuluk ilişkileri cami gölgesinde daha da artan insanlar, böylelikle fakir-zengin ayrımı gözetmeksizin sohbet ortama buluyorlar. Bu sayede Ramazan ayının manevi zenginliği ile insanlar muhtaçların da yardımına koşuyor” dedi.

            Kababel, Yaz Kur’an kursuna gelen çocuklara ve mahalledeki yoksul insanlara ziyaret edilerek yardımlar dağıtıldığını söyledi.

ŞEHİTLERE VE DİN

GÖREVLİLERİNE MEVLİD

            Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği olarak vefat etmiş imam-hatip ve müezzin kayyımlık yapan din görevlileri için mevlidi şerifler okuyacaklarını belirten Kababel, bununla birlikte Yozgatlı şehitlerin ruhları için de mevlitler, dualar göndereceklerini söyledi.

            Kababel, 11 Ağustos günü teravih namazı öncesi düzenleyecekleri mevlit programına tüm mahalleliyi davetti.

            Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği Başkanı Rafet Kayabel ve Yardımcısı Bedrettin Lekesiz, İslam Aleminin ve Yozgat halkının Ramazan-Şerif’ini kutlayarak hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

Editör: TE Bilişim