Yozgat'ta Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından yapılan düzenlenen ''Bilim-Sanat Şenliği'' kapsamında Cumhuriyet Alanı'ndaki stantlarda minikler, büyüklerine yaptıkları maket çalışmalarıyla anlamlı mesajlar vermeye çalıştı.

     Öğrenciler, hazırladıkları çeşitli maketlerde sigaranın zararlarını anlatırken, diğer taraftan da futbol sahalarındaki şiddete ve çevre bilincine dikkat çekti.

     Okul Müdürü Ali Acar, çocukların yaptıkları maketlerin her birisinin farklı anlam ve çağrışımlarının bulunduğunu belirterek, ''Her stantta farklı bir tema işlendi.

            Sigaranın zararları farklı motiflerle işlenirken, büyüklerden sigarayı bırakmaları istendi.

            Diğer bir stantta ormanlık alanlarımızın bir şekilde yok edilmesi sonucunda yaşanılabilecek olumsuzluklar, ozan tabakasının delinmesi, çevre bilinci, şiddet, bağımlılık gibi daha bir çok konuya yer verildi'' dedi.

     Acar, yapılan çalışmaların tamamının çocukların kendi eseri ve düşüncesi olduğunun da altını çizdi, verilen mesajların yanında bilimsel çalışmaların da bulunduğunu, yapılan deneylerden sergilenebileceklerin de şenlikteki stantlarda sunulduğunu kaydetti.

GÜREŞÇİLERİN GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ

            Yozgat Cumhuriyet Alanı'ndaki şenlik kapsamında düzenlenen güreş müsabakaları ilgi gördü.

     Alan ortasına serilen minderler üzerinde Yozgat Güreş Eğitimi Merkezi güreşçileri gösteri maçları yaptı. Gösteri maçlarına katılan güreşçiler, birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için mücadele verirken, ilgi ve alkış da yoğun oldu.Diğer taraftan güreş müsabakaları dede-torun pehlivanları da bir araya getirdi. Ankara ASKİ Güreş Kulübü Sporcuları 74 kiloda Avrupa Şampiyonu Yusuf Köse ve aynı kiloda güreşen kardeşi Avrupa ikincisi Osman Köse ile dedeleri Akyamaçlı eski pehlivan 70 yaşındaki Yusuf Köse ile birlikte güreşleri izledi. Köse kardeşler, mindere çıkıp, gösteri maçı da yaptı.

     Eski pehlivanlardan 70 yaşındaki Yusuf Köse, eskiden köylerdeki düğünlerde güreş müsabakaları yapıldığını, bu müsabakalarda kendisinin de çayıra çıkıp, güreştiğini söyledi. Yusuf Köse, ''Oğlum Musa Köse Almanya'da güreşiyor, 85 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. Torunlarım Yusuf ve Osman Ankara'da güreşiyorlar, Avrupa'da dereceleri var'' dedi.

Editör: TE Bilişim