Belediye Başkanı Yusuf Başer, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün hazırladığı projeyi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Başer, projenin amacının 5199 sayılı Hayvanların Korunmasına Dair Yasa ve uygulama Yönetmeliği çerçevesinde sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplanması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi ile alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilmeleri ve kayıt altına alınmalarını temin etmek olduğunu söyledi.

            Ülkemizde çok nadirde olsa sokak köpekleri kaynaklı kuduz hastalığı ile ilgili birimler olduğunu belirten Başer; “Bu nedenle sokak köpeklerinin aşılanması hastalığın söndürülmesinde en geçerli yoldur. Yozgat Belediyesi olarak biz de bu mücadeleye katılarak sahipsiz sokak hayvanlarının aşılanmaları konusunda üzerimize düşeni yapma kararlılığındayız.

            Kısırlaştır-Aşılat-Yaşat Projesi kapsamında sokak hayvanları bulundukları yerlerden alınarak aşılamaları yapılıp işaretlenerek doğal ortamlarında yaşamaları sağlanacaktır” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim