Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, mülkiyeti belediyeye ait iken hazineye devredilen ve Pınar şirketi tarafından kullanılan tesislerin Et ve Balık Kurumuna devrinin tamamlandığını söyledi.
     Başer, meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, Pınar şirketinin et ve entegre tesislerinin kullanımıyla ilgili sözleşmesinin tamamlanmasının ardından, sözleşmenin yenilenmediğini, tesisin belediyenin borçlarına karşılık Hazineye devredildiğini hatırlattı.Devirle birlikte belediye taşınmazları üzerindeki haciz işlemlerinin kaldırıldığını anlatan Başer, ''Tesisler Hazine tarafından Tarım ve Köyişleri Bakanlığına tahsis edildi. Önümüzdeki günlerde Et ve Balık Kurumundan gelip, tesislerde düzenleme çalışması yapılacak ve tesisin en kısa sürede yeniden üretime açılması sağlanacaktır'' dedi.
NAKLİYECİLERE  YENİ YER
    Yozgat'ta şehir içi nakliyecilik yapan traktör, kamyonet gibi araçların başka bir alana taşınması gündeme geldi.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, şehir içi nakliye işi yapan esnaf ile meclis salonunda toplantı düzenledi.
     Başer, nakliyeci esnafının tarihi Çapanoğlu Büyük Cami bölgesinde konuşlandıklarını hatırlatarak, ''Burada düzenleme çalışması yapılarak, tarihi dokuya uygun hale getirildi. O bölgede nakliye araçlarının konuşlandırılmasına Anıtlar Yüksek Kurulu kesinlikle izin vermiyor'' dedi.
     Esnafın mağdur olmaması için ortak bir alan bulunması için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini anlatan Başer, kendilerine önerilecek alanlarla ilgili çalışma yapılacağını ve yerin kesinleştirileceğini kaydetti.
     Nakliyeci esnafı ise, şehir merkezinde kendilerine bir yazıhane verilmesi halinde, nakliye araçlarını bölgeden başka bir alana kaldırabileceklerini bildirdi.
DAR GELİRLİNİN KONUTU HAZIR
    Yozgat'ta yapımı tamamlanan dar gelirli ailelere yönelik toplu konutlarla ilgili başvuru süresi başladı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, taliplerin 18 Şubat 2011 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları gerektiği söyledi.Başer, konutlardan yararlanmak isteyenlerin en az üç yıl süreyle Yozgat'ta ikamet ettiğini belgelemesi gerektiğini, ayrıca kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması gerektiğini bildirdi.
     Konutlardan alanların borcu bitmiş olsa bile en az 10 yıl süreyle satışını yapamayacağını ifade ederek, sosyal tesislerle birlikte Kırıklı bölgesine yapılması planlanan 484 adet toplu konutla ilgili kararın da onaylandığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim