Yozgat Belediyesi ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile belediyeye ait Alparslan Türkeş Huzur Evi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne devredildi.
     Yozgat Belediyesi Huzurevi Binasının arsası ve bakım altındaki mevcut yaşlıları ile birlikte kullanım hakkının 10 yıl süreyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne devir edilmesi ile huzurevi olarak işletileceği bildirildi.
     1 Ocak 2011 tarihinden geçerli olmak üzere hazırlanıp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış tarafından imzalanan protokol Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından onaylandı.
     İmzalanan protokolde, belediyenin mülkiyetinde olan huzurevinde sosyal yoksunluk veya ekonomik yoksulluk içinde bulunan 60 yaş ve üzeri yaşlılara yatılı kurum bakımı hizmeti sunulacağı vurgulandı. ''Belediye tarafından yaptırılan ve işletilen huzurevi binasının, bakılmakta olan Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmeliğine uygun yaşlılarla birlikte devir alınarak kurum tarafından işletilecektir'' denilen protokolde daha sonra şu maddelere yer verildi: ''Huzurevi ilgili yasalar ve bağlı olunan yönetmelikler çerçevesinde, Kurum tarafından işletilecektir. İhtiyaç duyulan tüm personel ve her türlü işletme giderleri Kurum tarafından karşılanacaktır. Huzurevinde belediye tarafından istihdam edilen geçici personelin vasıfları kurumun özel hizmet alımı istihdam şartlarına uyması halinde bu elemanlar kurum tarafından özel hizmet alımı kapsamında istihdam edilecektir. Huzurevinin binasının iskan ruhsatı Belediye tarafından Kuruma ibraz edilecektir. Kurumun teknik elemanları tarafından yapılacak inceleme sonucunda gerek görülmesi halinde Huzurevi binasında tadilat yapılabilecektir. Yapılacak tadilat ve onarım giderleri kurum tarafından karşılanacaktır. Huzurevinin kullanılabilen taşınır ve taşınmaz demirbaşları bir tutanakla kuruma teslim edilecektir. Süre bitiminde teslim edilen demirbaşların kullanımlarından dolayı yıpranmalarından ve arızalanmalarından kurum sorumlu tutulmayacaktır.''
Editör: TE Bilişim