Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, ilçede faaliyet gösteren birahane işletmeleri konusuna değinerek, ''Bu sorunlar sadece Boğazlıyan'ın değil Türkiye'nin sorunudur'' dedi.
     Belediye Başkanı Mustafa Özdal, düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda bazı internet sitelerinde belediyeye yönelik eleştirilere açıklık getirdi. ''Birahane sorunları sadece Boğazlıyan'ın değil Türkiye'nin sorunu. Zaman zaman bunu medyadan izliyoruz'' diyen Özdal, Boğazlıyan'da özellikle en çok dillendirilen konuların başında birahanelerin geldiğini ifade etti. Birahanelerin şehir içinden taşınması anlamında veya birahanelerin kapatılması anlamında zaman zaman talepler olduğunu anlatan Özdal, internet üzerinden yayın yapan bir sitenin bu konuya ağırlık verdiğini belirterek, Boğazlıyan'da şu anda 11 birahane ve 1'de meyhane işletmesi olmak üzere toplam 12 birahane bulunduğunu söyledi.
     Özdal, şöyle konuştu:
     ''Bunlardan 4'ü 1995 yılından önce açılan yerler, 3 tanesi de Emniyet Müdürlüğünün olumlu görüşü alınarak açılmış. 5 tanesine de belediye ruhsat vermemiş. Emniyet olumlu görüş vermemiş ama vatandaş gitmiş Kayseri ve Yozgat Bölge İdare Mahkemelerinden karar almış. Bizim de verdiğimiz 5 tane birahane ruhsatı var. Bunların içinden daha önceden alınan birahane ruhsatları var. Bizden önce 7-8 birahane var iken bizim dönemimizde 5 tane daha eklenmiş.''

Editör: TE Bilişim