9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi tüm ödemelerin son günlere sıkıştırılması vatandaşa bayram öncesi çile yaşattı. Pek çok bankada uzun kuyruklar oluşurken özellikle PTT’de de işler durma noktasına geldi, yetkililer kapıları kilitlemek zorunda kaldı.

            30 Ağustos 2011 tarihinde Ramazan Bayramını idrak etmeye hazırlanan Yozgatlı, bankalar ve ödeme kuyrukları arasında sıkışıp kaldı.

            Emekli sandığı, işçi, emekli, memur, destekleme gibi bir çok ödemenin bayram öncesi yapılması vatandaşa müjde gibi gelse de ödeme kuyruğunda yaşanan çile çekilir gibi değildi.

            Özellikle PTT Başmüdürlüğü oluşan yoğunluktan olumsuz etkilenen kurumlardan bir tanesi oldu. İnsanların işlemini bir an önce yaptırma telaşı karşılıklı tartışmaya dönüşünce kurum içinde oluşan hengameyi önlemek için yetkililer çareyi kapıları kapatmakta buldu. Kapı dışında kalanlar merdivenlere oturarak sıranın kendisine gelmesini beklediler. Ramazan Bayramı öncesi objektiflerimize yansıyan görüntüler hem insanların haklarına riayet etme konusundaki aceleciliğini hem de kurumların ödeme planı konusunda yaşadığı zorlukları ortaya koydu.

Editör: TE Bilişim