1997 yılında terhisine bir hafta kala şehit olan oğlundan dolayı aldığı maaşı kısa bir süre önce kesintiye uğrayan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, miting için geldiği Yozgat’ta kendisini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na içinde bulunduğu zor durumu anlattı, çözüm istedi.

         Cumhurbaşkanına yazı ile, Başbakan Recep Tayyip Edoğan’a da Yozgat mitinginde bir dosya halinde şehit maaşının kesildiğini bildiren, görev malullerinin de çatışma şehitleri ile aynı haklara sahip olmasını isteyen Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, yüzlerce şehit ailesinin ortak sorununu bu kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da bildirdi.

         Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok’un çay ikramını geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, şehit babasından aldığı maaşın kesildiğini öğrendi.

         Altunok, 1997 yılında terhisine bir hafta kala Şehit olan oğlundan aldığı maaşın kesildiğini belirterek; “Benim oğlum 1997 yılında Şırnak’ta şehit oldu. Ben yurt dışındayken çocuğumun şehit olduğunu öğrendim. Uçakla geldim buraya (Yozgat) yavrum Türk bayrağına sarılı morgda. Bu zamana kadar maaş veriyorlardı. Bu güne kadar maaş veriyorlardı. Mayıs ayından itibaren kestiler benim maaşımı.

         Benim çocuğum görev şehidi. İlla PKK kurşunu mu yemesi gerekiyor şehit olması için. Çatışma şehitlerine hangi hak tanıyorlarsa bize de aynı hakkı tanımalılar. Bu gün için şehidimin maaşını kestiler, verdikleri parayı da geri istiyorlar.

         Durumumuz yok mağdur yok, sizlerden, başkanlarımızdan yardım istiyoruz. Bu sadece benim değil Türkiye genelinde olan bir durum. Kurumlarımızdan yardım bekliyoruz. Bu sadece benim değil Türkiye genelinde bir sorun bu. Yozgat 192 şehitle Yozgat’ın en fazla çatışma şehidi veren, bir o kadar da görev mağduru var. Benim çocuğumun terhisine bir haftası kalmıştı” dedi.

Editör: TE Bilişim