Yozgat Barosu Başkanı Hacı İbiş, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğini bu yıl düzenlenmeyerek iftar masraflarını açlıkla mücadele eden Somali'ye gönderme kararı aldıklarını bildirdi.

            Yozgat Barosu Başkanı Hacı İbiş, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğini bu yıl düzenlenmeyerek iftar masraflarını açlıkla mücadele eden Somali'ye gönderme kararı aldıklarını bildirdi.

            İbiş, yaptığı yazılı açıklamada, başta Somali olmak üzere bölge halkının büyük bir insanlık dramıyla karşı karşıya kaldığı, milyonlarca insanı etkileyen bu durumun salgın hastalıklara ve ölümlere neden olduğunu ve halkın çaresiz şekilde hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirtti.

            Her yıl geleneksel olarak meslektaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeği bu yıl düzenlenmeyerek açlıkla mücadele eden Somali'ye 5 bin lira maddi yardımda bulunduklarını ifade eden İbiş, şunları kaydetti:

            "Yozgat Barosu olarak bu içler acısı durum karşısında sessiz kalma düşünülemez. Şimdi Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek verme zamanıdır. Bizler tarihimiz boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğimizle tanınmış bir milletiz. Bu yüzden de Afrika'da yaşananlara karşı kayıtsız kalmamalıyız. Yozgat Barosu olarak biz de bu kampanyaya 5 bin lira nakdi yardımla destek veriyoruz. "

Eczacılar da Afrika’yı unutmadı!

Yozgat’taki eczacılar Afrika ülkelerinde yaşanan açlık dramına da duyarsız kalmadı.

            Daha önce de yardım kampanyalarına verdiği desteklerle ön plana çıkan 49. Bölge Yozgat Eczacılar Odası, Afrika ülkesi Somali’ye de yardım elini uzatıyor. Ezacılar Odası Başkanı Harun Lekesiz, Türk Eczacılar Birliği’nin başta Somali olmak üzere bölge halkına Türk Kızılay’ı aracılığı ile ilaç, mama ve su yardımında bulunmak üzere bir yardım kampanyası başlattığını söyledi.

            Daha önce Pakistan’a 49. Bölge Yozgat Eczacılar Odası olarak ilaç yardımında bulunduklarını hatırlatan Lekesiz, Afrika için de tüm eczacıların yardım için seferber olduğunu ifade etti.

            Türk Eczacıları Birliği, başta Somali olmak üzere bölge halkına Türk Kızılay’ı aracılığıyla ilaç, mama ve su yardımında bulunmak üzere bir yardım kampanyası başlatmıştır.

            Somali’ye yardımda bulunmak isteyen eczacıların Ezacılar Birliği’nin web sayfasında oluşturulan ‘Somali’ye yardım kampanyası’ bölümüne girerek yardımda bulunabileceğini hatırlatan Lekesiz; “T.C Kimlik no ve SGK sicil no ile giriş yaparak, ulaştıkları ekranda bağış yapmak istedikleri ecza deposu/kooperatifi seçerek yardım tutarını girebileceklerdir. Bu bilgilerin girişinden sonra sistemin vereceği yardım bildirim formunun yardımda bulunan eczacı tarafından kaşelenip imzalanarak bağlı bulunduğu eczacı odasına teslim edilmesi gerekmektedir.

            15 Ağustos 2011 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar toplanan yardım tutarlarına karşılık gelen ilaç ve mamalar, Birliğimiz tarafından yapılacak organizasyon ile Türk Kızılay’ı aracılığıyla felaket bölgesine ulaştırılacaktır.

            Konunun aciliyetine ve önemine binaen gereken hassasiyetin gösterilerek, Somali’ye yardım kampanyası için web sayfamızda oluşturulan yardım ekranının ivedilikle üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim