Türkiye genelinde insanları telefonla arayarak yönlendiren ve hesaplarına para, kontör gibi haksız yere transfer yaptıran dolandırıcılara karşı savaş açan Yozgat Emniyeti’nin bu konudaki uyarısını dikkate alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Bankalar Birliği ATM’lere uyarıcı slayt görüntüleri koydu.
    Yozgat’ta trafik ve asayiş hizmetlerinde her geçen gün kaliteyi artıran Yozgat Emniyeti, bankamatik farelerine de göz açtırmıyor. Son günlerde gerek Yozgat’ta gerekse ülke genelinde insanları bankamatiklerden para transferi yaptıracak dolandıranlara karşı Yozgat Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde bankamatiklere bilgilendirince slayt görüntüleri yerleştirildi.
    İnsanların iyi niyetini kullanan art niyetli kişilere karşı öncelikli mücadelenin bilinçli toplumdan geçeceğini düşünen emniyet ekipleri, ATM dolandırıcılığında da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Bankalar Birliği ile irtibata geçerek önemli bir uygulamanın hayata geçmesini sağladı.
    BDK ve BB ile yapılan görüşmeler neticesinde Yozgat’ta Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankalarına ait ATM’lerde yapılacak işlemler öncesi dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek ve uyarmak amacıyla emniyet tarafından hazırlanan slaytlar yerleştirildi.
    Bankamatikte işlem yaptıracak olan Yozgatlılar, uyarıcı kısa slaydı izleyerek dolandırıcılık olaylarına karşı daha bilinçli hale gelecek.

Editör: TE Bilişim