Sorgun ve Sarıkaya İlçelerinde Bozok Üniversitesi tarafından yaptırılacak meslek yüksek okullarının temel atma törenine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Hepimiz bu ülkenin siyasi partileriyiz. Düşüncesi benimle birlikte olmasa da, siyasi tercihi benimle beraber olmasa da, bu ülkenin birliğinden yana, dirliğinden yana, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet diyen insan, benim öz kardeşimdir. Partisi ne olursa olsun" dedi.
    Çiçek ile birlikte temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek ve Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile vatandaşlar katıldı.
ÜNİVERSİTE COŞKUSU YAŞADILAR
    Pazar günü önce Sorgun, ardından Sarıkaya ilçesinde yaşanan yüksek okulu temel atma töreninde halk coşkusu hakimdi.
    Bozok Üniversitesi'nin özerk yapısına kavuşmasının ardından Yozgat'ın en büyük ilçelerinden olan Sarıkaya ve Sorgun'un yüksek okul talepleri yükselmeye başladı. Günlerce süren ziyaretlerin ve ikili diyalogların ardından hafta sonu düzenlenen törenlerle her iki ilçeye de yüksek okul temeli atıldı.
    Temel atma törenlerine katılan Sorgun ve Sarıkayalılar, ilçelerine yapılacak yüksek okulların heyecanı ve coşkusunu yaşadılar.
DESTEK HAYIRSEVERLERDEN ÜNİVERSİTE BİZDEN
    Törende konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesi senatosu olarak öncelikli hedefimiz mevcut kampüsü güçlendirmekti, ancak ilçelere hayırseverlerin yardımıyla Meslek Yüksek Okulu binalarının yapılacağını söyledik.
    Bu konuda da ilçelerimizdeki hayırsever vatandaşlarımız iyi bir girişim başlatarak Sorgun'a ilk Meslek Yüsek Okulu'nun temelini atacağız" dedi.
BOZDAĞ REFERANDUMDAN BAHSETTİ     
    AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ise kısa konuşmasında, "12 Eylül'de yapılacak olan referandumla Anayasa ve onu savunanları bu millet bir kez daha yargılayıp mahkum edip çöplüğüne atacak" dedi.
KASABA SİYASETİ BİTECEK
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkeye yapılacak ve getirisi ise en yüksek yatırımın insana olan yatırım olduğunu belirtti. Terör denilen olayın bir politikanın parçası olduğunun altını çizen Cemil Çiçek, "Türkiye'nin hedefi 2023 yılında Cumhuriyetimiz 100.yılını kutladığımız günlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefidir.
    Türkiye'de siyaset yapan herkesin hedefi olmalıdır. Artık kasaba politikası bitti. Bu politikaların son kullanım tarihleri geçti. Son kullanım tarihi geçmiş politikalarla, politikacılarla Türkiye'nin varabileceği hiçbir nokta yoktur" dedi.Daha sonra Sorgun Meslek Yüksek Okulu'nun temeli atıldı. Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet Sorgun Büyük Termal Tesislerinde öğle yemeği yedikten sonra Sarıkaya ilçesinde temel atma törenine katıldı.
Editör: TE Bilişim