Aydıncık Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, içerisinde internet hizmeti bulunan, temel eserleri barındıran kütüphanelere Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane) isimi verildiğini söyledi. 
Z Kütüphaneden Aydıncıklı öğrenciler için de oluşturduklarını söyleyen Çağlıyan;
 
“Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği ödenek sonucunda yaptığımız ihale başarıyla sonuçlanıp Aydıncık Orta Okulu’na Z-Kütüphane oluşturduk. Kütüphane içerisinde internet hizmeti, temel eserler yer almaktadır. Bilgi teknolojisi sınıfları, kütüphaneler ile birleştirilip okulun giriş katına konumlandırılan kütüphanemiz farklı fiziki ortamı ile de öğrencilerimize kitap okumanın, araştırmanın farklı bir boyutunu sunacaktır. Bu alanda öğrencilere ödevlerini hazırlama ve çıkış alma imkanı da sunulmaktadır” dedi. 
Tüm öğrencilerin rahatlıkla istifade edebileceği kütüphanenin teknolojik imkanları ile tam donanımlı bir özelliğe sahip olduğunun altını çizen Çağlıyan, şunları söyledi: 
“Klasik kütüphane anlayışının dezavantajının olmadığı böyle güzel bir ortamda öğrencilerimizi daha çok motive edecek öğrenmeyi zevkli hale getirecek aynı zamada da teknolojinin gelişmiş olanaklarıyla öğrenmeyi kalıcı hale getirecektir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim