Yozgat'ta Avcılık ve Atıcılık Kulübü üyeleri, 2011-2012 av sezonunun Ramazan ayının ortalarına rastlaması nedeniyle, sezonu erken açtı.

     Av bölgelerinden Recepli Koruğunda gerçekleştirilen erken av sezonu açılışına kulüp üyesi 80 avcı katıldı.

            Avcılar, trap ve tek kurşun atışlarının ardından saz çalıp, türküler söyleyerek piknik yaptı.

     Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Hayrettin Özcan, yeni av sezonunun 13 Ağustos tarihinden itibaren başlayacağını, bu tarihlerin ise Ramazan ayı içerisine denk geldiğini hatırlattı.

            Özcan, ''Bu nedenle sezon açılışını erkene aldık. Yaptığımız etkinlikle avcılarımızı hem kaynaştırıyoruz, hem de yeni sezona hazırlıyoruz'' dedi.

     Özcan, avcıların Sürmeli Festivali etkinlikleri kapsamında 10 Temmuz Pazar günü düzenlenecek trap atışları yarışmasına katılacaklarını da vurgulayarak, şöyle konuştu:

     ''Avcılarımızı gerdek yarışmaya ve gerekse av sezonuna hazırlayıp, moral takviyesinde bulunmak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte eski ve yeni avcılarımızda birbirlerini tanıma imkanı buluyorlar.

            Her yıl tekrar ettiğimiz sezon öncesi açılış programlarımızda avcılarımızın yakın dostları olan av köpeklerini de doğa ile buluşturup, onların da hazırlanması sağlanıyor.''

Editör: TE Bilişim