Diyarbakır’da 13 askerimizin şehit olması, 2’si ağır 7 askerin yaralanmasıyla ilgili olayın ardından Türk milletinin yüreği bir kez daha yandı. Ateşin bir kez daha düştüğü yeri yaktığı bu olaya hiç de yabancı olmayan şehit aileleri verilen tavizlerin yürekleri yaktığını belirterek, “Yeter artık, terörü şımartmayın” dediler.

            Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, Diyarbakır’daki hain saldırının ardından yüreklerin bir kez daha yangın yerine döndüğünü belirterek, teröre verilen tavizler nedeni ile bölücülerin şımardığını, ülkeyi tehdit eder, askere haince kurşun sıkar hale geldiğini söyledi.

            “Yavrular yetim kaldı, eşler dul kaldı, anneler yavrular için bağırlarını yerlere sürdüler, ateş düştüğü yeri yakın, biz yandık başka analar, babalar yanmasın” diyen Altunok, 13 şehidin, 13 fidanın, 13 yavrunun toprağa düştüğü gün sözde özerklik ilan eden bölücülerin bu güne kadar verilen tavizlerden cesaret aldığını ileri sürdü.

            Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili sıfatıyla oturan sözde milletvekillerinin ülkeyi tehdit etmesinin şehit ve gazi ailelerinin yüreğini yaktığını, kanına dokunduğunu belirten Altunok; “Ama ne hikmetse Türküm diyen bazı insanların bu durum karşısında kılı dahi kıpırdamıyor. Maalesef İmralı’daki bebek katili terörü kumandayla cezaevinden yönetiyor. Bu nasıl iştir, bu nasıl bir gaflettir anlayamıyoruz” dedi.

            Altunok, “13 tane şehit verdik, biz onlara taviz verdik, parmağımızın ucunu verdik, tüm vücudumuzu ve ciğerimizi aldılar. Halen taviz veriyorlar açılımlarla” dedi.

            “Şehit ailelerinin maaşlarını kesiyorlar, kesilen maaşı Türk bayrağını yakanlar, Türk askerini ve Türk polisini şehit eden canilere versinler istemiyoruz” diyen Altunok, gelen her şehitler yüreklerinin bir kez daha yangın yerine döndüğünü belirterek, teröre bir an önce dur denilmesini, akan göz yaşlarının, yanan yüreklerin, yetim kalan çocukların babasız kalmamasını istedi.

Editör: TE Bilişim