Yozgat İl Özel İdaresi yaz dönemi asfaltlama sezonu düzenlenen törenle açıldı.

KÖY-DES Projesi kapsamında Çalatlı köyünde düzenlenen törene Yozgat Valisi, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, İl Genel Meclisi üyeleri ve köylü vatandaşlar katıldı.

     Yozgat valisi açılış töreninde yaptığı konuşmada, asfalt alımı ve diğer hazırlıklarını mart ayı içerisinde başlattıklarını hatırlattı.

     Bütün ilçelerde hizmet alımı yoluyla veya kendi imkanlarıyla asfalt altı, yama ve sıkıştırma çalışmalarını tamamlamış durumda olduklarını ifade eden Yozgat Valisi, ''Bugünden itibaren eğer hava şartları müsait olursa asfalt çalışmalarımızı yaptığımız program gereğince 1 Eylül tarihine kadar sürdüreceğiz'' dedi.

     Yozgat Valisi, bu yıl birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 567 kilometre yola asfalt yapmayı planladıklarını belirterek, yolun 347 kilometrelik kısmını hizmet alımı yöntemiyle kalan kısmını ise kendi imkanlarıyla tamamlayacaklarını kaydetti.

     Yozgat İl Özel İdaresinin diğer çalışmaları değinen Yozgat Valisi ''İl Özel İdaresi olarak köylerimize yönelik çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Bu yıl 110 köyümüzün daha kanalizasyon çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Bu 110 köyümüze de tamamladığımız zaman il genelinde tüm köylerimizin aşağı yukarı üçte ikisinin kanalizasyon sorununu çözmüş olacağız. İçme suyu olmayan köylerimizde de çalışmalarımız devam etmektedir'' diye konuştu.

     Yozgat Valisi, il Özel İdaresinin sadece yol, kanalizasyon ve içme suyu işleri değil sulama sistemleri, göletler, jeotermal çalışmalar ve daha birçok alanda yatırımları olduğunun altını çizdi.

     Öte yandan Yozgat Valisi, asfalt sezonu açılış töreni sonrası Yozgat Valiliği Toplantı Salonunda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Birim Amirleri ve İlçe Özel İdare Müdürleri katılımı ile, İl Özel İdaresinin çalışmalarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim